Ulovlig magt fortsatte på Solhaven

Ulovlig magtanvendelse fortsatte på opholdsstedet Solhaven i Farsø efter, at tolv voldstiltalte ansatte var stoppet.

Det viser en opgørelse over magtanvendelser på Solhaven, som P4 Nordjylland har fået aktindsigt i.

I de første otte måneder af 2013 var der 17 indberettede magtanvendelser på Solhaven, heraf seks ulovlige. Ingen af de voldstiltalte har arbejdet på institutionen i 2013.

I hele året 2012 var der 24 magtanvendelser, hvoraf 9 var ulovlige.

- Det er ikke godt nok, og det er også blevet påpeget af kommunens tilsyn. Det er et pædagogisk opholdssted, og magtanvendelse skal kun bruges i yderste nødstilfælde, og slet ikke ulovlig magtanvendelse , siger Kurt Friis Jørgensen fra Venstre, formand for socialudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Han undrer sig over, at de ulovlige magtanvendelser er fortsat, selv efter at en retssag mod tildligere ansatte for vold var under forberedelse, og at Solhaven derfor har været under maksimal opmærksomhed.

- Jeg ved ikke, om det kan være svært at ændre kultur, siger udvalgsformanden. Man kan godt få den mistanke, at man har været vant til at tage hårdere fat end nødvendigt, siger han.

Efter at Solhaven gik konkurs i slutningen af august i år, har Himmelbo Fonden fra Hinnerup ved Aarhus overtaget Solhavens aktiviteter og driver stedet videre på en midlertidig godkendelse fra kommunens socialudvalg.

- Jeg tror det er udmærket for de unge, at der kommer nogle nye øjne på. Jeg håber, at Himmelbo kan drive stedet uden magtanvendelser, lyder det fra Kurt Friis Jørgensen.

Den langvarige retssag mod tidligere ansatte på det "gamle" Solhaven fortsætter i dag ved Retten i Aalborg med afhøringer af unge beboere, der angiveligt har været udsat for vold.


Seneste nyt

fra Nordjylland