Ulovligt fyrværkeri: Her er Nordjyllands seneste store sager

Det er alt for let at få fat i ulovligt fyrværkeri. Det mener fyrværkeribrancheforeningen. Her kan du få et overblik over Nordjyllands seneste store fyrværkerisager.

Internettet og de sociale medier svømmer over med salg af ulovligt fyrværkeri, og det er bestemt ikke svært hverken at købe eller sælge. Det mener Karsten Nielsen, der er direktør i fyrværkerbrancheforeningen.

Og det er bestemt ikke ufarligt med det ulovlige krudt – læs med her, og få et overblik over Nordjyllands største sager i den senere tid.

16. december 2015: 60-årig gemte et halvt ton ulovligt fyrværkeri.

Onsdag formiddag den 16. december 2015 beslaglagde Nordjyllands Politi intet mindre end godt et halvt ton ulovligt fyrværkeri, deriblandt 7000 kanonslag, på en landejendom ved Vadum.

Den 60-årige mand, som boede på ejendommen, erkendte, at det ulovlige fyrværkeri tilhørte ham, og blev derfor idømt en bødestraf.

Det var ikke første gang, at den 60-årige var i politiets søgelys netop i forbindelse med ulovligt fyrværkeri. Han har også tidligere været idømt bøder for at være i besiddelse af fyrværkeri.

Årsskiftet 2014/2015: To fyrværkeriulykker, tre dræbte.

To fyrværkeriulykker fandt sted kort før og kort efter midnat den 31. december 2014 i henholdsvis Assens ved Mariager og Skjellerup ved Hobro. I alt døde tre mænd.

Den første ulykke skete i Assens, hvor en 37-årig familiefar var gået alene ud i haven på Boeck-Hansensvej for at fyre fyrværkeri af.

Da han antændte en krysantemumbombe eksploderede den, og tog livet af ham.

Den anden ulykke skete på Andedamsvej i Skjellerup, hvor to unge på henholdsvis 24 og 25 år mistet livet – igen på grund af en krysantemumbombe, der eksploderede ved antændelse.

Begge krysantemumbomber var ulovlige og solgt af den samme 30-årig mand.

Manden er fundet skyldig ved Retten i Aalborg, og han er dømt efter straffelovens paragraf 252 og paragraf 241, der omhandler uagtsomt manddrab.

Den dømte er idømt fængsel i seks måneder. Den ene ubetinget, mens resten - fem måneder - er gjort betinget af 100 timers samfundstjeneste. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland