Ultimativt mesterskab: Nordjyder skal repræsentere Danmark

At kaste med frisbee kan faktisk være en sport og tre nordjyder skal være med til at repræsentere Danmark ved VM.

At spille med - eller forsøge at spille med - en frisbee forbinder de fleste nok med varme dage på stranden eller i parken sammen med gode venner eller en legesyg hund.

Men det kan også være en benhård sport. Den kaldes Ultimate Frisbee og fra 18. juni afholdes der VM i sporten i London. 

Her skal tre spillere fra Aalborg-klubben Aalborg Dinosaurs være med til at repræsentere de danske landshold.

Det er Nadja Hærvig Iversen, Rasmus Dueholm og Stephanie Stanley Neumeier, der rejser med de fire danske landshold til London. De to kvinder skal spille på mix-holdet mens Rasmus Dueholm skal spille for herrelandsholdet.

Nadja og Rasmus er ærkedanske, men Stephanie er fra USA. Og hvordan kan man så spille VM for Danmark? Det kan man fordi reglerne i Ultimate tillader en udenlandsk spiller på hvert hold.

Hun har boet i Danmark i et år og er klar til at repræsentere de danske farver. Så når man spørger hende, hvordan hun tror, det bliver, svarer hun på dansk med stærk amerikansk accent.:

- Jeg er meget spændt på at spille i London i næste uge.

Til VM deltager omkring 3000 spillere fra 39 nationer. Det er omkring fem gange så mange som spiller Ultimate på klubplan i hele Danmark - cirka 600 spillere.

- Det er klart, at det er nemmere at komme på ultimate-landsholdet end på fodbold- eller håndboldlandsholdet, men man skal virkelig ville det. Der er altså kun 23, der kommer på holdet, sger Rasmus Dueholm, der skal spille for herrelandsholdet i masterrækken.

Det er det hold, der spåes de bedste chancer for at komme langt i slutrunden, men medaljer er nok for meget at håbe på.

- En kvartfinale vil jeg rigtig gerne i. Og en semifinale ville være rigtig fed at opleve, siger han.

Aalborg Dinosaurs er blandt de bedste hold i Danmark og vandt i sidste sæson sølv i indendørs DM.

 

Fakta om ultimate frisbee

  • I ultimate dyster to hold med syv spillere mod hinanden, og målet er at gribe frisbeen - eller discen - i modstandernes målfelt.
  • Det er ikke tilladt at løbe med discen, så den skal kastes frem af banen og gribes af medspillerne. Kropskontakt er ikke tilladt.
  • Fairplay er en stor del af spillet, da der ikke er dommere på banen. Det er således op til spillerne selv at kalde eventuelle fejl.
Kilde: Dansk Frisbee Sport Union

 


Seneste nyt

fra Nordjylland