Ulve skal kunne skydes

Miljøministeren vil åbne muligheden for at skyde ulve, som ikke er sky over for mennesker, eller som gentagne gange angriber husdyr.

Det skal være muligt at skyde ulve, som ikke er sky over for mennesker, eller som gentagne gange angriber husdyr. Sådan lyder forslaget fra miljøminister Kirsten Brosbøl (Soc.dem.) til en ny forvaltningsplan for ulve.

- Jeg er glad for, at vi kan fremlægge en plan, der både beskytter ulven, husdyr og mennesker. Vi har en forpligtelse til at beskytte ulven, da den er en beskyttet art i EU, men vi har bestemt også en forpligtelse til at beskytte landmændenes dyr. Og endelig skal vi for alt i verden sørge for, at ulve, der viser en irrationel adfærd og er til fare for mennesker, kan skydes, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (Soc.dem.) i en pressemeddelelse.

Udover muligheden for at skyde ulve, der er til fare for mennesker og dyr, foreslår miljøministeren også, at landmænd skal have tilskud til at kunne lave ulvesikre indhegninger.

- Jeg er sikker på, at vi med forvaltningsplanen for ulv får et nyttigt og vigtigt redskab, nu hvor ulven ser ud til at have etableret sig i Danmark igen efter at have været udryddet i knapt 200 år, siger Kirsten Brosbøl.

Flere ulve menes at have slået sig ned i Nordjylland. En ulv er fundet i Thy, og der er rapporteret om flere mulige ulve i netop det område, samt ved Tranum og Vodskov.


Seneste nyt

fra Nordjylland