Underernæring overrasker ikke Landbrug og Fødevarer

Karen Hækkerup, administrende direktør i Landbrug og Fødevarer, er ikke overrasket over problemer med underernæring. Foto: TV2

Flere kræftpatienter dør ikke af sygdommen, men af underernæring. Direktør i Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup, er ikke overrasket.

Mange kræftpatienter dør ikke ag selve sygdommen, men som følge underernæring. Karen Hækkerup adm. direktør i Landbrug og Fødevarer er ikke overasket over denne konklusion. 

- Underernæring er et paradoksalt problem. Alle ved, at det er der, og hvis vi får det mindsket, kan vi gøre de syge hurtigere raske, og give dem bedre livskvalitet samtidig med, at samfundet kan spare penge. Så jeg håber virkelig, at det er noget politikerne tager fat om snart, siger den administrende direktør i Landbrug og Fødevarer. 

TV2 Nord kunne i går fortælle, at en undersøgelse blandt 508 kræftpatienter viser, at halvdelen oplever vægttab under deres sygdomsforløb. Hver tredje, af dem der taber sig, oplever ikke at personalet griber ind overfor problemet.

Sonja Skov fra Hadsund er en af de kræftpatienter, der oplevede stort vægttab i forbindelse med sit sygdomsforløb. Hun er dog en af de heldige, der fik hjælp af en diætist til at begrænse vægttabet.  

- Det har betydet rigtig meget. Det har givet mig ro på. Det var frustrerende at tabe så mange kilo og se så afpillet ud, siger Sonja Skov.

Forum for Underernæring kæmper for at skabe fokus omkring problemet. De ser gerne, at politikerne går ind på området, så antallet af danskere, der er underernæret, kan begrænses.  

- Undersøgelsen viser endnu engang, at underernæring er et af de mest oversete problemer i vores sundhedssystem. Derfor vil jeg igen opfordre politikerne til at se på de anbefalinger, vi er kommet med fra Forum for Underernæring, siger Karen Hækkerup.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord