Underskrifter mod spareplaner

Utilfredse borgere fra Lindholm Søpark i Nørresundby afleverede i dag en underskriftsindsamling mod Aalborg Kommunes planer om at lukke parkens busrute.

En lille delegation fra beboerforeningen i Lindholm Søpark mødte i dag op hos rådmanden for Sundhed og Bæredygtig udvikling med 200 underskrifter mod rådmandens spareplaner. Håbet er at det kan få ham til at skifte mening.

- Det håber jeg da, men jeg kan kun håbe på det, siger formanden for beboerforeningen Lindholm Søpark, Anders Bech Andersen til TV2/Nord.

Øgede udgifter til bl.a. brændstof tvinger nu Aalborg Kommune til at spare på busdriften. Den fungerende rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling skal derfor finde 10,5 millioner og det vil han gøre ved at lukke nogle busruter. Heriblandt servicerute 3 til Lindholm Søpark, og det vil ramme de mange ældre i området som vil have svært ved at gå op af bakken for at tage bussen.

Rådmanden tog i mod underskrifterne og lyttede til argumenterne fra beboerforeningen. Han vil gerne hjælpe, men han er samtidig godt klar over at det bliver meget svært at undgå besparelserne.

- Jeg har personligt en forhåbning om at byrådet vil tilgodese os så vi får nogle af de penge vi mangler, så vi kan minimere de her besparelser. Men jeg har svært ved at se at vi får alle pengene, siger fungerende rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling Hans Henrik Henriksen fra Socialdemokratiet til TV2/Nord.

Formanden var godt tilfreds med mødet, men er samtidig bange for at det alligevel ender med at busruten forsvinder.

- Hvis det sker, er jeg bange for at der er mange der flytter nede fra Søparken. Det er det værste der kan ske, siger formanden for beboerforeningen Lindholm Søland, Anders Bech Andersen.

Underskrifterne skal nu behandles på næste møde i udvalget for sundhed og bæredygtig udvikling den 22. september.


Seneste nyt

fra Nordjylland