Underskrifterne vælter ind: Lad Mohamed Ibrahim blive i Danmark

Støtten til Ticans slagteri-medarbejder Mohamed Ibrahim, der står til at blive sendt hjem til Somalia, er enorm, efter hans kolleger har startet en underskriftindsamling for ham.

2983.

Det er antallet af underskrifter, der indtil videre er blevet samlet ind til slagteri-medarbejderen Mohamed Ibrahim for, at han kan blive i Danmark og Thisted og fortsætte sit arbejde på Tican-slagteriet.

Underskriftsindsamlingen blev startet af slagteriets tillidsmand Peter Uno Andersen den 3. januar, og siden er støtten strømmet ind i form af både underskrifter og velmente beskeder.

Tager man et kig i kommentarfeltet på underskriftindsamlingens hjemmeside, står det hurtigt klart, at opbakningen ikke kun kommer fra lokalområdet. Den kommer fra hele Danmark.

RASMUS JENSEN, NYKØBING MORS

- Det kan ikke passe at en ung mand, som er velintegreret skal smides ud!

STEEN MUNK NIELSEN, THISTED

- Hvis der er nogen, der fortjener opholdstilladelse, er det Mohamed. Han har gjort alt, hvad man kan for at integrere sig.

EVA BITSCH, KØBENHAVN

- Jeg vil udtrykke min støtte til dem, der prøver at finde en konstruktiv løsning, så Ibrahim kan opfylde kravene for at få en ny opholdstilladelse.

BIRTHE BACHE, KOLDING

- Vi har brug for folk som Mohamed i Danmark.

TINE VINSTRUP, HAVNDAL

- Jeg skriver under, fordi jeg synes, det er urimeligt at sende ham hjem. Han har fast job, bolig og er aktiv på andre måder. Det er jo netop sådan nogen som ham, der bør blive. Her krydser jeg fingre.

Flest har skrevet under i Thisted (267), mens borgere i København (174), Aalborg (97) og Odense (67) også sender underskrifter afsted for at hjælpe 23-årige Mohamed Ibrahim.

Natarbejde kan blive redning

Historien om Mohamed Ibrahim begyndte, da Udlændingenævnet besluttede sig for at sende ham og hans familie hjem til Somalia, da myndighedernes vurdering er, at landet nu er sikkert nok til, at flygtninge kan vende hjem.

Siden har slagterimedarbejderen kæmpet for at få lov til at blive i Thy, hvor han ikke bare passer sit arbejde, men også er blevet en aktiv del af lokalsamfundet og spiller fodbold i den lokale klub i Hundborg. 

Senest er Ibrahim blevet flyttet fra dagsholdet på Tican til natholdet, fordi en medarbejder havde sagt op. Med de ekstra nattillæg vil han komme til at tjene i omegnen af 420.000 kroner om året, og den lønstigning kan måske vise sig at blive hans redning.

Ifølge lovgivningen kan man som udlænding nemlig få opholdstilladelse, hvis man tjener mere end 417.793,60 kroner om året. 

Da det gik op for Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, at manøvren kunne have den effekt, kaldte han det en "fidus" og var parat til at se på loven igen.


Seneste nyt

fra Nordjylland