Underskud i Sparekassen Himmerland

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Sparekassen Himmerland har fået godt 3.000 nye kunder i 2010. Sparekassen har en stor formue og mønstrer daglig drift med overskud. Alligevel bliver det samlede resultat for 2010 et minus.

For første gang i 30 år viser regnskabet for Sparekassen Himmerland minus.

- Vi har haft overskud hvert år siden 1981, så når vi præsenterer et mindre underskud på 39 mio. kr. efter skat for 2010, skyldes det bl.a. betaling til Bankpakke 1 med 50 mio. kr. Alt i alt har vi over de seneste tre år betalt 127 mio. kr. til trængte pengeinstitutter. Det er selvfølgelig ærgerligt, og havde det ikke været for denne betaling, var vi også kommet ud med et overskud i 2010, siger Svend Jørgensen, sparekassedirektør i Sparekassen Himmerland.

Sparekassen har yderligere valgt straks at udgiftsføre 19 millioner kroner i betaling til Indskydergarantifonden i forbindelse med Amagerbankens konkurs.

Med hensyn til 2011 forventer sparekassedirektør Svend Jørgensen, at der igen bliver overskud. Optimismen begrunder han blandt andet ved at betalingen til Bankpakke 1 er slut, og meget tyder på, at krisen er ved at lette, så der igen bliver større lyst til at investere.

Sparekassen Himmerland har den 6. februar 2011 overtaget Sparekassen Midtfjord med dens 27 medarbejdere og ca. 5.300 kunder.
Sparekassen Himmerlands historie strækker sig tilbage til 1871, hvor den første af de sparekasser, der senere blev til Sparekassen Himmerland, blev dannet. I slutningen af 1960'erne fusionerede 5 lokale himmerlandske sparekasser til Sparekassen Himmerland.

Flere nyheder fra TV2 Nord