Undersøgelser viste kræft: Isbjørnen Lars i Aalborg Zoo aflivet

Et almindeligt sundhedstjek viste, at Aalborg Zoos isbjørn, Lars, ikke havde det godt. Mandag valgte ledelsen at aflive ham.

Aalborg Zoos "grand old man" i isbjørneanlægget, Lars, døjede ikke kun med tandbyld og lever. Han viste sig desværre også at have kræft, og det fik mandag eftermiddag ledelsen i zoo til at aflive den 23-årige isbjørne-han.

Aalborg Zoo har haft isbjørnen Lars til sundhedstjek. Her skulle den have fjernet en stor hjørnetand i undermunden.

Lars blev i starten af september tjekket i forbindelse med en tandoperation, og her viste resultatet af blodprøverne, at han havde et forhøjet levertal.

- Vi undersøgte derfor Lars igen i dag, mandag, med scanning og celleprøver, og vi fandt desværre en meget stor kræftsvulst ved leveren. Det er altid trist at aflive et dyr, men det er vores ansvar at træffe denne beslutning, når et dyr er uhelbredeligt syg, skriver Helle Justesen, der er kommunikationsmedarbejder i Aalborg Zoo. 

Lars nåede for nylig at blive genstand for heftig debat, da en dyreaktivistgruppe, Op Polar Bear, delte en video med den gamle han og forlangte ham sat fri, fordi de mente, han havde det dårligt i fangeskab. 

Se det gamle indslag fra Lars' ankomst til Aalborg Zoo.

Seneste nyt

fra Nordjylland