Undgå stormskader

Tjek tagsten, og fjern store grene tæt på huset, inden stormen for alvor raser, lyder rådet fra videncenter.

En ny storm rammer Danmark tirsdag. Se her, hvordan du sikrer boligen mod stormskader:

* Tjek at der ikke er stenbrædder, skodder eller andre dele af huset, der ser ud til at kunne blive revet løs i stormen. Kig på taget og se, om alle sten eller plader ligge på linje. Er det ikke tilfældet, er de "skæve" plader eller sten formentlig gået løs og skal skiftes eller gøres fast.

* Gennemgå træer nær boligen og fjern grene, der kan gøre skade, hvis de knækker. Fæld eventuelt enkelte træer, hvis de står ret opad huset.

* Flyt bilen, så den står langt væk fra større træer.

* Sørg for at haveredskaber, havemøbler og andre løse ting er sat ind i skuret eller et andet sikkert sted.

* Luk samtlige døre og vinduer helt til - også i skuret. Stormen kan let få åbne vinduer til at smække voldsomt og måske gå i stykker, og samtidig kan de "fange" vinden og forårsage skader.

* Kontroller, at alle nedløbsrør sidder ordentlig fast. Fjern blade og skidt fra tagrender og nedløbsbrønde, så den eventuelle ekstra nedbør kan komme væk fra huset.

* Hav en presenning og et par spande klar, så du kan dække af og mindske skaden inde i loftrummet, hvis stormen skulle rive hul i taget. Husk at fjerne indbo, hvis der kommer regn ind.

* Begræns eventuelle skader i det omfang, du kan komme til det, men kravl ikke op på taget, mens stormen raser.

* Kassér ikke beskadiget indbo, før du har talt med forsikringsselskabet.

* Se huset og haven efter, så snart stormen er ovre, så du kan se, om og i så fald hvor der er sket skader på hus og grund.

Kilde: Bolius Boligejernes Videncenter

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland