Ung Aalborg-iværksætter fik næsten en Løve i nettet - sælger fisk for millioner online

Han fordoblede i 2022 millionomsætningen for webshoppen, og Kystfisken sluttede sit kun andet regnskabsår med sorte tal på bundlinjen.

Om torsdagen tænder mange danskere for deres TV og sætter Løvens Hule på. 

Investerings-serien har nemlig taget ved og kører i øjeblikket på sin ottende sæson, hvor flere nordjyder har været på skærmen gennem tiden. Den igangværende sæson er ingen undtagelse. 

Torsdag den 16. februar imponerede 27-årige Rasmus Holdt nemlig løverne med hans pitch, selvom han måtte forlade hulen uden en investering og en løve ombord.  

- Det var en rigtig positiv oplevelse, selvom det var udfordrende og noget, jeg ikke har prøvet før. Selvom jeg gik derfra uden en løve, så tænkte jeg ikke, at det var fem nej'er, jeg havde fået, men fokuserede mere på, at jeg havde fået mange anerkendende ord for konceptet, siger Rasmus Holdt, der også blev taget fat i efter optagelserne. 

- Anne Stampe rakte ud efter optagelserne og sagde, at det var et fedt koncept, og at jeg var god til at svare på spørgsmålene, så det fik jeg lige et ekstra skub af. 

Større omsætning end først antaget 

I optagelsen fra Løvens Hule tilbød Rasmus Holdt ‘løverne’ en investering på 500.000 kroner for 15 procent af Kystfisken. Løverne blev også stillet i udsigt, at virksomhedens omsætning i 2022 ville ramme tre millioner kroner, men faktisk sluttede den noget højere og endte på 3,36 millioner kroner, hvilket var to millioner kroner mere end i 2021.

- Selvom jeg ikke fik en investor på krogen, gik sidste år over forventning, og det bekræfter mig i, at jeg ved at gøre det nemt at få leveret friskfanget fisk til døren kan hjælpe de mange danskere, der ønsker at spise bedre råvarer og mere fisk, fortæller Rasmus Holdt. 

Rasmus Holdt driver fortsat Kystfiksen på egen hånd med et hold af eksterne samarbejdspartnere, og i 2023 regner han med at omsætte for 10 millioner kroner. 


Seneste nyt

fra Nordjylland