Ung angrebskomet sender AaB på guldkurs

Foto: Ivan Johan Hansen

Angrebstalentet Lukas Spalvis sendte AaB på guldkurs med to scoringer i 2-0-sejren over Brøndby.

Med en 2-0-sejr hjemme over Brøndby søndag aften har AaB skabt sig et hul på fire point ned til FC Midtjylland på andenpladsen og ligner nu et seriøst bud på en guldtager med syv runder tilbage af Superligaen.

19-årige Lukas Spalvis stod for begge scoringer i en kamp, hvor nordjyderne - som man har set så mange gange før i forårssæsonen - var spildominerende og spillede med en gigantisk selvtillid.

Der er heller ikke noget at sige til, at AaB'erne spiller med stor selvtillid for tiden. De er nu ubesejret på hjemmebane i de seneste 20 kampe.

Mod Brøndby var nordjyderne modige med bolden og ikke bange for at lave en vending eller tage en ekstra dribling i stedet for at losse bolden væk, når de blev presset af modstanderen. Et typisk kendetegn for et vinderhold - evnen til at turde at have bolden.

Det er dog set før, at Brøndby har klaret skærene trods spildominans fra modstanderne. Ikke mindst takket være målmand Lukas Hradecky, som er Superligaens bedste med 10 clean sheets hidtil i sæsonen. Men mod AaB var han chanceløs ved begge scoringer.

Begge scoringer kom i første halvleg. Først da Kasper Kusk behandlede bolden som en anden spanier på højrekanten og med et følt indlæg lagde bolden ind i panden på Lukas Spalvis, der sendte læderet i nettet.

Derefter ved et skidt sparket hjørnespark, som via Rasmus Thelander dumpede ned for fødderne af Spalvis, der i to forsøg fik kanoneret bolden i nettet.

For tredje gang i foråret blev Lukas Spalvis noteret som dobbelt målscorer og gør chancerne mere end almindeligt store for, at nordjyderne kan tage dobbelt guld i denne sæson.

AaB har nu en forestående pokalfinale i sigte samt fire point ned til nærmeste forfølger i Superligaen. Brøndby forbliver på fjerdepladsen med tre point op til FC København over dem.

Flere nyheder fra TV2 Nord