Ung frederikshavner kommer med til VM

Foto: Jan Korsgaard, Scanpix

Det danske ishockeylandshold spiller lørdag sin første kamp ved årets VM i ishockey, og det bliver med den unge frederikshavner Mikkel Aagaard i truppen.

Kort før VM i ishockey begynder, er tre nordjyder blevet til fire i Danmarks trup. Landstræner Janne Karlsson har indkaldt den 21-årige frederikshavner Mikkel Aagaard, som er på vej mod tyske Köln for at tilslutte sig resten af landsholdstruppen.

Mikkel Aagaard har fået sin ishockeyopdragelse i Frederikshavn IK, men han har i de seneste tre sæsoner spillet i nordamerikansk ishockey. Han fik sin VM-debut for Danmark sidste år, og efter at være blevet slået ud af slutspillet i AHL, er han klar til at spille VM igen i år.

Det oplyser Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse.

Mikkel Aagaard ankommer til Köln torsdag aften og træner med resten af landsholdet fredag middag. Danmark spiller første VM-kamp lørdag middag, hvor Letland er modstanderen.

Med Mikkel Aagaards ankomst tæller den danske trup fire spillere med rødder i Nordjylland. De øvrige er Nikolaj Ehlers, Julian Jakobsen og Nicolai Meyer.

VM i ishockey spilles i år i Paris og Köln. Turneringen afvikles fra 5. til 21. maj.

Flere nyheder fra TV2 Nord