Ung læge fra Thy vil forny regionsrådet

31-årige Lina Jespersen fra Thy er nyopstillet kandidat til regionsrådsvalget den 21. november.

Medlemmerne i det nordjyske regionsråd er lidt grå i toppen, og ifølge en af veteranerne i rådet er der brug for et generationsskifte. Derfor har Venstres Svend Heiselberg allerede nu fundet den person, der forhåbentlig skal afløse ham efter regionsrådsvalget i november.

Den person er den 31-årige læge fra Thy, Lina Jespersen. Hun bor i Klitmøller, surfer og arbejder i sin fars praksis i Thisted. Og det var netop dér, Svend Heiselberg fandt hende. Under en helt almindelig blodprøve kunne Lina Jespersen nemlig ikke lade være med at stikke til den garvede politiker og spørge, hvorfor der stadig ikke var styr på sygehusene i regionen.

- Det er jo godt at få lidt fornyelse ind i regionsrådet. Lina har kræfterne til at kunne klare det, og hun har baggrunden, siger Svend Heiselberg om sin novice.

Lina Jespersen mener selv, at hun i regionsrådet vil kunne bruge sin uddannelse som læge til meget.

- Det er jo det, det handler om i regionen - sundheden. Og det er jo det, jeg er uddannet i, siger Lina Jespersen, der stiller op for Venstre.

Hun er dog lidt bekymret for, om arbejdet i regionsrådet i Region Nordjylland vil komme til at stå i vejen for hendes livsstil med uddannelse og sport. Der skal være tid til det hele.

- Det skal kunne lade sig gøre at være ung læge og være ved at uddanne sig, at være 31 og have et liv ved siden af og så også kunne fordybe sig i arbejdet som regionsrådspolitiker, siger kandidaten, der både følte sig udfordret og lidt provokeret til at stille op.

- Det er primært den måde, Thisted Sygehus har udviklet sig, og hvordan primærsektoren lige nu bliver behandlet, siger Lina Jespersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland