Ung nordjyde kvalificerer sig til VM for klubhold i FIFA

Den 16-årige nordjyde Jacob Esholm fra Pandrup har med sit hold Tricked Esport kvalificeret sig til VM for klubhold i FIFA.

Det lyder måske ikke af noget særligt at have kvalificeret sig til VM i et PlayStation spil, men det er langt større end de fleste kan forstå.

Ikke des jo mindre er det netop det, som er lykkes for den 16-årige nordjyde Jacob Esholm.

Med sit hold Tricked Esport har den unge knægt fra Pandrup kvalificeret sig til VM for klubhold i PlayStations spillet FIFA.

Vejle Boldklub investerede tilbage i 2017 i Tricked Esport, og derfor har holdet også repræsenteret Vejle Boldklub i E-superligaen.

Netop i E-superligaen nåede Tricked Esport helt til finalen, men her måtte de se sig slået af Brøndby.

Vejen til VM for klubhold skete gennem en kvalifikationsturnering med hold fra hele verden. En kvalifikation, hvor holdet vandt sin kvalifikationspulje foran hold som PSG, Werder Bremen, Valencia og SBV Excelsior, og derfor er de nu klar til at bide skeer med de 16 andre hold, der har kvalificeret sig.

Turneringen bliver afholdt i London og har en præmiesum 100.000 dollars.

Hvad er FIFA?

FIFA er et virtuelt fodboldspil, hvor man spiller en klassisk fodboldkamp på sin PlayStation.

Ved store turneringer spiller man en-mod-en, således at hver spiller styrer et helt hold fodboldspillere. Man er skal derfor holde øje med og styre et helt hold og ikke blot en spiller, som man gør, når man spiller fodbold hjemme i baghaven eller på boldbanen.

Reglerne er de samme som i det fodbold, man kender fra græsbanerne i superligaen.


Seneste nyt

fra Nordjylland