Ung rumæner vil i regionsrådet

Borgere fra EU i Danmark udgør en potentiel magtfaktor, hvis de bruger deres ret til at stemme – men det gør de bare ikke. Det vil en ung rumæner nu lave om på. Han stiller op til regionsrådsvalget.

Narcis George Matache (Socialdemokratiet) går rundt og lytter efter udenlandske stemmer i kantinen på Aalborg Universitet.

- Jeg lytter, og hvis de taler engelsk, må nogle af dem være udlændinge. Og så går jeg hen og fortæller dem om deres rettigheder, siger kandidat til regionsrådet, Narcis George Matache fra Socialdemokratiet, til TV2 NORD.

Den vigtigste rettighed, Narcis George Matache vil fortælle dem om, er deres ret til at stemme. En ret de ikke bruger.

- De stoler ikke på det politiske system. De kommer fra lande, hvor politikerne har svigtet dem. Rent ud sagt. De kommer fra lande, hvor de politiske partier er ens. De kalder sig selv socialdemokrater og liberale, men de følger ikke de ideologier, siger Narcis George Matache til TV2 NORD. 

Narcis George Matache er rumæner, og han er i gang med at tage en kandidat i Udvikling og Internationale Relationer på Aalborg Universitet. Samtidig stiller han op til regionsrådsvalget.

- Fordi jeg vil gøre vores region mere synlig i Europa og i verden. Og sige til de store virksomheder og EU-institutioner, at de kan komme og investere her hos os, siger Narcis George Matache.

Han skal bruge de internationale stemmer, hvis han skal vælges, så derfor er det vigtigt, at udlændingene stemmer, også fordi det vil hjælpe dem med at blive integreret.

- Det er den bedste måde at integrere nogen på. Det handler ikke om kultur eller sproget. Det handler om, at de skal føle, at en del af dette samfund er deres, og at de vil beskytte det. Når det er sket, så har du for alvor integreret dem, slutter Narcis George Matache.


Seneste nyt

fra Nordjylland