Ungarbejdere holder lokale Dagli'Brugser i live

Ungarbejderne i Dagli'Brugsen i Tranum er en væsentlig årsag til, at butikken kan overleve.

Ungarbejderne i supermarkederne er uerfarne, men de er uhyre vigtige for at holde de lokale Dagli'Brugser i live.

I løbet af de seneste 15 år er antallet af ungarbejdere i supermarkederne steget med mere end 10.000 på grund af udvidede åbningstider. Hos Dagli'Brugsen i Tranum ville man slet ikke kunne klare sig uden de unge ansatte. En af ungarbejderne hos DagligBrugsen er 15-årige Cisse Heng Nielsen, der arbejdet i forretnignen siden sommerferien.

- Jeg synes, det er dejligt, at jeg som 15-årig ka

n få lov at arbejde i sådan en brugs sammen med en masse andre ungarbejdere, siger Cisse Nielsen.

Ungarbejderne tager typisk aftentimerne samt weekenderne og ferier, så de fastansatte har mulighed for at holde fri. Samtidig går ungarbejderne til en langt lavere løn end de voksne, og derved kan Dagli'Brugserne holde deres priser nede. 

- Jeg synes, det er dejligt, at jeg kan være med til at få butikken i Tranum til at fungere, siger Cisse Nielsen. 

Holder priserne nede

quote Jeg synes, at de unge mennesker gør det rigtig godt.

Hanne Schade, Dagli'Brugsen Tranum

Ud af de i alt 14 ansatte i butikken er seks af dem under 18 år. Siden det blev lovligt for supermarkederne at have åbent om aftenen er efterspørgslen på ungarbejderne steget kraftigt.

- Jeg synes, de er meget vigtige, for at brugsen kan blive ved med at være her, og for at vi kan opfylde de forskellige krav, der hele tiden bliver stillet til, hvor mange der skal være på arbejde, siger Hanne Schade, bestyrelsesformand for Dagli'Brugsen Tranum. 

Burde i ikke bare ansætte voksne i stedet for, der kan gøre arbejdet bedre?

- Det kunne man måske godt. Det er selvfølgelig også derfor, at der er en uddannelse som butiksassistent, men jeg synes, at de unge mennesker gør det rigtig godt, siger Hanne Schade.

Flere unge bag disken

Ungarbejderne udgør nu en tredjedel af de ansatte i COOP’s butikker.

- De er vigtige i forhold til os, der er her til dagligt, at de kan tage over om eftermiddagen, så vi kan holde lidt fri også, siger brugsuddelerelev i Dagli'Brugsen Tranum, Mille Als Levisen. 

Og selv om man er ung og ny i jobbet, kan man godt levere en god service til butikkens kunder, mener ungarbejder Cisse Nielsen.

- Der er selvfølgelig mange ting, der er nye for mig, men jeg synes ikke, at jeg giver en dårligere service, end en voksen gør, siger Cisse Nielsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland