Unge filminstruktører skal redde liv

Eleverne på Kærbyskolen i Aalborg producerer film om livreddende førstehjælp.

Kærbyskolens elever har haft mobilerne fremme i dagens anledning. Den har nemlig stået på filmproduktion hos 6. til 10. klasserne på skolen. 

Det er TrygFonden, der har taget initiativ til, at eleverne selv skal lave film om livreddende førstehjælp. Og med hjælp fra workshoppens undervisere, lærer børnene samtidig om, hvad de selv skal gøre, hvis de selv ender i en situation, hvor det bliver nødvendigt at udøve førstehjælp: 

- Når man kan lave en video, får man børnene til at reflekterer over, hvad det er der sker. Skal vi ringe til 112? Det hjælper faktisk at råbe op. Jo mere praktisk viden de får om det her, jo nemmere er det for dem at gøre noget, hvis uheldet skulle ske, siger Martin Spenner, der er workshop underviser. 

Eleverne har i løbet af dagen lært en hel del - både om at filme, men også om det at redde liv: 

- Alle kan redde liv. Lige meget hvad man gør, kan det ikke blive være, hvis man hjælper, siger Zille Svendsen der går i 6. klasse på Kærbyskolen. 

Det er tredje år, at TrygFonden og Lommefilm Aps slår sig sammen for at lære børnene om det vigtige budskab.

Lærer på Kærbyskolen, Pernille Voldby, mener at børnene lærer mere om førstehjælp med mobilen i hånden: 

- De får det lidt mere ind under huden ved at arbejde med det her projekt på den her måde. Og de bliver bevidste om, at de selv har en rolle i forhold til at hjælpe andre mennesker, siger Pernille Voldby. 

Når alle filmene er produceret, vil der blive fundet en vinder af bedste film blandt de deltagende skoler i regionerne. 


Seneste nyt

fra Nordjylland