Unge i Brønderslev jager drømmen om film og fjernsyn

På Brønderslev Ungdomsskole jager en gruppe unge drømmen om at få job i film- og mediebranchen.

Klokken er lidt over fire om eftermiddagen, og fem unge mennesker har sat hinanden stævne i TV-Ungdoms lokaler. De skal i dag mødes for at skrive videre på et manuskript, der i sidste ende skal blive til en actionfilm fyldt med 100 af filmhistoriens største one-liners.

TV-Ungdom er navnet på Brønderslev Ungdomsskoles TV linje. Fælles for alle de unge, der går på linjen, er, at de alle sammen i større eller mindre grad drømmer om at få arbejde i film- og mediebranchen.

Det ville være det fedeste, hvis det skete, at jeg kunne hjælpe med at lave film og sådan noget. Det er jo min drøm

- Jamen jeg vil jo gerne sidde, hvor du sidder nu. Jeg vil gerne være journalist, siger 18-årige Mikkel Havbro kækt til TV2 Nords journalist, da han bliver spurgt, hvad drømmejobbet er.

Mikkel Havbro er langt fra den eneste i gruppen, der gerne vil arbejde med film og medier. 

- Vi kommer jo alle sammen, fordi vi godt kan lide det og har en interesse for det. Det er jo frivilligt, at vi er her, fortæller 16-årige Nanna Sørensen, der drømmer om at blive kameramand. Eller kamerakvinde.

Filmen, de arbejder på i dag, er det rene volapyk, men det er god træning i at øve sig på at skrive manuskripter og lave effekter. Både Nanna og Mikkel er en del af TV-Ungdoms hold på 10 frivillige, der laver alt fra at sende live til at dække koncerter og interviewe kendisser.

- Det er noget, som man virkelig er passioneret omkring, og som man bruger rigtig meget af sin fritid på. Jeg bruger rigtig meget tid på det derhjemme også, siger Mikkel Havbro.

TV-Ungdom startede tilbage i 2011. Målet er at give de unge mennesker erfaring med TV, film og medier både foran og bag ved kameraet, så de på sigt får lettere ved at realisere deres ambitioner. De får dog også noget andet med i bagagen, der måske er endnu vigtigere end erfaringen, fortæller deres underviser Regnar Bekker.

- Det der med, at de kommer foran kameraet eller prøver at arbejde med det, og de måske endda hører fra deres venner, at de har produceret noget rigtig fedt, det giver jo en masse selvtillid, de kan tage med videre, siger han til TV2 Nord.

- Vi vil gerne give dem nogle fortrin, som andre ikke har, til når de skal ud i erhvervslivet. Det er ligesom vores succeskriterie. Men der er selvfølgelig plads til alle. Også dem, som måske bare er lidt undersøgende omkring den her verden, siger Regnar Bekker.

Nanna Hansen har allerede været med ude og dække flere store begivenheder for TV-Ungdom. Det har blot bekræftet hende i, at det er inden for film- og medieverdenen, at hun vil gøre sig karriere.

- Det ville være det fedeste, hvis det skete, at jeg kunne hjælpe med at lave film og sådan noget. Det er jo min drøm, fortæller hun.

Se mere til de håbefulde unge i vores udsendelse klokken 19.30 i aften. 


Seneste nyt

fra Nordjylland