Unge med asperger får specialtilbud på Nørresundby Gymnasium

Foto: Iben Hedemann

På Nørresundby er de ved at være klar til at åbne op for to nye klasser for elever med asperger på byens gymnasium.

Efter sommerferien åbner Nørresundby Gymnasium op for to klasser, så der kommer større fokus på elever med særlige behov. Klasserne er for unge med for eksempel asperger eller autisme. 

- En skole som denne er sat i verden for at give uddannelse. Ikke kun til dem, der har nemt ved det, men til alle, der vil og kan. Det er klart, at de her unge, de har nogle vanskeligheder, men de problemer må vi jo sammen overvinde, siger Søren Hindsholm, der er rektor på Nørresundby Gymnasium. 

Udover de kommende klasser på Nørresundby Gymnasium, er der er kun to gymnasier i Nordjylland, der har klasser særligt for elever med asperger, Aalborg Katedralskole og Mariagerfjord Gymnasium. Og begge skoler har været nødt til at afvise ansøgere, da klasserne allerede er fyldt. 

- Det er hårdt at sige nej til nogle, især når vi har haft kvalificerede ansøgere, vi har måtte sige nej til, siger Christian Nielsen Warming, rektor på Aalborg Katedralskole. 

Men det kan få konsekvenser, hvis ikke de unge får den rette hjælp og kommer under uddannelse. 

- Man får jo nogle unge mennesker der måsske ender på kontanthjælp og måske skal i arbejdsprøvning og ting og sager, hvorimod de kunne have taget en uddannelse, hvis de havde haft de rette forhold, siger Bernd Weibeck, der er næstformand i Landsforeningen autisme. 

Se hele indslaget herunder.

02:12 Luk video

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord