Unge med særlige udfordringer skal hjælpes i uddannelse og job

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter fire projekter med i alt 36 millioner kroner. Et af projekterne ligger i Nordjylland.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop besluttet at støtte fire projekter i Nordjylland, Midtjylland og på Sjælland.

Fælles for projekterne er, at de har fokus på at få flere sårbare og udsatte unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

De nye projekter, der medfinansieres af EU’s Socialfond og decentrale erhvervsfremmemidler, bidrager samtidig til at udvide arbejdsstyrken og imødekommer dermed også virksomhedernes mangel på arbejdskraft.

Fælles samarbejde i Nordjylland

Et af de projekter, der nu modtager midler, er ”Når lysten driver værket”. Bag projektet står den forberedende grunduddannelse i Himmerland, Erhvervsskolerne Aars, samt en række frivillige foreninger i det nordjyske. I et fælles samarbejde vil de hjælpe unge i gang med og igennem en ungdomsuddannelse i Nordjylland.

quote Nogle unge har brug for et ekstra skub og en hjælpende hånd, og jeg tror på, at både det nordjyske projekt og de øvrige projekter kan være med til at løse netop den opgave - til gavn for både virksomhederne og de unge, der hjælpes på vej.

Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Borgmester i Hjørring Kommune og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Arne Boelt glæder sig over den kommende indsats:

- Vi har nogle særlige udfordringer med at skaffe arbejdskraft i Nordjylland. Derfor glæder det mig, at vi i bestyrelsen nu har besluttet at støtte en indsats, hvor nordjyske uddannelsesinstitutioner og foreninger går sammen om at løse opgaven. Nogle unge har brug for et ekstra skub og en hjælpende hånd, og jeg tror på, at både det nordjyske projekt og de øvrige projekter kan være med til at løse netop den opgave - til gavn for både virksomhederne og de unge, der hjælpes på vej, siger Arne Boelt.

Skabe trygge rammer i skolen og fritiden

Projektet ”Når lysten driver værket” skal bidrage til, at de unge fastholdes i uddannelse ved at skabe trygge rammer både i skolen og i fritiden. I projektet vil de unge bl.a. blive tilbudt vejledning, nye praktiske fag og fritidsaktiviteter i det nordjyske foreningsliv.

I de frivillige foreninger bifalder man, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse også inkluderer foreningslivet i de unges vej til uddannelse. Og hos DGI hilser man initiativet velkomment.

- Undersøgelser viser, at det at være en aktiv del af foreningslivet har en positiv indvirken på unge menneskers indlæring, netværk, og trivsel. Og for unge med flere udfordringer i bagagen er det formentlig endnu vigtigere at være en del af et større fællesskab. Derfor glæder det mig, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter et projekt for udfordrede unge, hvori man både indtænker elevens trivsel på skolen og i fritiden, siger programleder hos DGI Nordjylland med ansvar for inklusion, Mads Pedersen.

Følgende projekter modtager midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse (ansøger i parentes):

-          Når lysten driver værket (Erhvervsskolerne Aars)

-          Inklusion af frafaldstruede elever (Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster)

-          Inspiratoriet – det fælles løft (Kirkens Korshær)

-          Relationer til og anerkendelse af unge med særlige udfordringer (Region Midtjylland)

 


Seneste nyt

fra Nordjylland