Unge nordjyder øver sig til DM for erhvervsuddannelser

Palle er gourmetslagterelev, og Rikke-Freja er ved at blive møbelpolstrer. De går lige nu med sommerfugle i maven, mens de øver sig til DM for unge på erhvervsuddannelser.

På torsdag går det løs. DM i Skills. Det er danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelserne. Og i år er der rekord med hele 61 tilmeldte fag. To af de unge deltagere var derfor i TV2 Nords studie, da der mandag aften var Nordliv.

- Der er mange sommerfugle i maven, men jeg har heldigvis haft fri hele januar til at øve. Der ligger selvfølgelig et stort pres på en, men Meny bakker op om mig, siger Palle Strøm, der er gourmetslagterelev hos Meny. 

Også Rikke-Freja Aslak Lutzke deltager til dette års udgave af DM i Skills. Hun er en af de ganske få i Danmark, der er ved at uddanne sig som møbelpolstrer. 

- Til hverdag øver vi os bare med de almindelige møbler, for vi kan ikke øve os på den stol, vi skal ind og lave til konkurrencen. Selvom man ikke går hen og tager førstepladsen til DM i skills, vinder alle deltagerne alligevel, for vi får lov at beholde den stol, vi skal lave, og den er omkring 35-40.000 kroner værd, siger Rikke-Freja Aslak Lutzke. 

Til DM i Skills skal de unge dyste mod hinanden inden for de forskellige erhverv, og for Rikke-Freja Aslak Lutzke og Palle Strøm byder konkurrencen på flere discipliner.

- Der er otte discipliner - alt det, en slagter skal kunne - før vi er færdige med konkurrencen. Det er alt lige fra slagtning til madlavning og så at kunne lave de klassiske slagterretter som sylte og rullepølse, siger Palle Strøm. 

En sejr hjælper karrieren

Selvom der kun er tale om en konkurrence for de studerende, kan en sejr vise sig at være guld værd i fremtiden, fortæller de to unge deltagere.

- Jeg er født og opvokset på Læsø, så planen er, at jeg skal tilbage og starte butik der, men selvfølgelig giver det (en sejr til DM i skills red.) mange muligheder, hvis man skal søge et nyt job. Så har man bevist, at man kan noget, siger Palle Strøm.

- Der er meget få møbelpolstrer i Danmark, så vi kender nærmest alle sammen hinanden, men det er stort stempel at få, hvis man vinder DM i skills, fortsætter Rikke-Freja Aslak Lutzke. 

DM i skills finder sted i MCH i Herning. Det starter i morgen, onsdag, og varer indtil lørdag, og der er rig mulighed for at følge med, for TV2 Nord sender live fra konkurrencen i Herning fra klokken 14.00-15.00 både torsdag og fredag på vores tv-kanal, Salto. Udover det følger vi op på konkurrencen her på hjemmesiden.

Mandagens udgave af Nordliv bød også på en udfordring om at holde sig fra alkohol i hele januar, et gymnasium, der har lagt mobiler og computere på hylden, samt den nyeste forårsmode. Du har mulighed for at se hele mandagens udgave af Nordliv på linket her


Seneste nyt

fra Nordjylland