Unge på Livø ikke skræmt af terror

På Livø tager man i den kommende uge første skridt i bestræbelserne på gensidig forståelse på tværs af politiske- og religiøse skel.

Den tragiske hændelse i Norge har fået chokbølgerne til at brede sig, også på Livø der i denne uge gør klar til en uges lejr under Socialistisk Folkeoplysningsforbund.

- Vi er naturligvis meget berørte af hændelsen, men vi gennemfører vores lejr som planlagt, siger lejrchef Anne Heisterberg til TV2/Nord.

Det er 35 gang, der arrangeres lejr på Livø. Her kommer familier år efter år for at slappe af, deltage i aktiviteter som politiske oplæg og volley, og netop på grund af hændelsen i Norge er det ekstra vigtigt at vise engagement.

- Det er måske vigtigt at holde fast i Livø, selvom der findes psykopater som ham i Norge. Vi skal holde fast i det vi tror på, og i demokratiet, det skal han ikke have lov til at bestemme, siger teenageren Alexandra Belli fra København.

Hun støttes af veninden, Sofie Antorini, der er på lejr på Livø for sekstende gang.

- De værdier vi tager med her fra Livø er unikke. Vi lærer at engagere os, men også at være sociale og tage ansvar. Det er ting vi kan give videre, når vi kommer hjem, og ikke mindst lærer vi ting som forståelse og tolerance, siger Sofie Antorini.

Lejren på Livø kører de næste syv dage og har på den gode side af 200 deltagere.
 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland