Unge skal påvirke Nordjyllands fremtid med tweets

Studerende fra nordjyske ungdomsuddannelser og videregående uddannelser får mulighed for med Twitter, mobiltelefoner og debat at præge, hvordan Nordjylland skal udvikle sig i fremtiden.

#NORDPOL14 hedder de arrangementer, som Region Nordjylland afholder i den næste tid, hvor elever ved hjælp af hashtagget skal forholde sig til en række emner, som er relevante for deres liv i Nordjylland.

Det er i forbindelse med at regionen skal udarbejde en ny regional vækst- og udviklingsstrategi, at de unges holdninger og tanker skal høres.

- Vi vil gerne høre, hvad de unge har at sige. Derfor laver vi en række arrangementer specielt målrettet de unge, for vi tror på, at hvis vi skal have de unge i tale, skal vi gøre det på deres præmisser, siger Otto Kjær Larsen, der er formand for Region Nordjyllands Udvalg for Vækst, Innovation og Kompetencer.

Til arrangementerne får elever og studerende spørgsmål og udfordringer inden for temaer om blandt andet arbejde, befolkning, vækst, globalisering og trafik.

De studerende kan komme med deres input via Twitter under hashtagget #NORDPOL14. Brugen af Twitter gør det også muligt for alle interesserede at følge debatten.

Arrangementerne afholdes på Aalborghus Gymnasium, EUC Nord i Hjørring, Thisted Gymnasium, Erhvervsskolerne Aars og UCN/AAU, og den nye strategi skal være på plads i sommeren 2015.


Seneste nyt

fra Nordjylland