Unge står i kø for at dyrke motion med demente

Hele 36 gymnasieelever har allerede nu skrevet sig på listen til at høre mere om projektet, hvor de unge kan træne sammen med demente på centret Ingeborghus i Frederikshavn.

Et aktivitets- og træningscenter for demente tog i dag en tur på gymnasium for at finde unge frivillige.

Centret har nemlig fået et positivt problem. Flere demente er i så god form, at hverken personale eller de ældre frivillige kan følge med. Derfor skal der unge til.

- Fysisk træning er en af de ting, der er populært her, og som vores borgere helt ned til slutningen af 50’erne har rigtig stor interesse for. Det ville jo være så herligt, hvis vi kunne få det. Så ville vi jo kunne tilbyde vores borgere endnu flere aktiviteter, siger leder af Ingeborghus Annette Weesgaard.

quote Fysisk træning er en af de ting, der er populært her, og som vores borgere helt ned til slutningen af 50’erne har rigtig stor interesse for. Det ville jo være så herligt, hvis vi kunne få det.

Annette Weesgaard, leder af Ingeborghus

Ingeborghus startede op i Frederikshavn for tre år siden som et aktivitets- og træningscenter for demente.

Undersøgelser har vist, at fysisk aktivitet og reel træning både er med til at dæmpe udviklingen af demens og give en højere livskvalitet.

Derfor er kravene fra brugerne nu blevet så høje, at hverken ansatte eller de frivillige seniorer på Ingeborghus har timer og fysik nok til at følge med.

- Vi har nogle vanvittig gode frivillige nu, men det er seniorfrivillige, og vores borgere er faktisk nogle gange i bedre fysisk form, end de er, så derfor bliver vi udfordret på det barometer dér. Så derfor skal vi ud og have fat i nogle unge, som matcher vores borgere, forklarer Annette Weesgaard.

Unge vil være der for de ældre

I dag på Frederikshavn Gymnasium stod de unge nærmest i kø for at høre mere om at blive frivillig.

36 meldte sig til at høre mere om projektet, og endnu flere er velkomne til informationsmøde den 12. december klokken 16 på Ingeborghus.

- Jeg vil gerne, fordi jeg selv har kendt nogen, der blev dement, og jeg hørte om Ingeborghus, at der fik man rigtig god hjælp, så jeg vil gerne selv ind og bidrage til det, fortæller Christine Korsager Riber fra 1.A. på Frederikshavn Gymnasium, og hun bliver bakket op af Julia Frendrup fra 1.K.

- Jeg vil gerne gøre en forskel og ligesom være der for de ældre. De har sikkert også været der for nogen, dengang de var unge, siger hun.

Ud over motion, så er det også lagt op til, at de unge selv kan finde på aktiviteter sammen med de demente. Det kan være alt lige fra en tur i biografen, sang og musik eller se ishockey i den lokale skøjtehal.

Se hele indslaget hvor de unge gymnasieelever melder sig til at træne med de demente.

Seneste nyt

fra Nordjylland