Unge tager narkopåvirkede i skole

Flere og flere unge møder op til undervisning i narkopåvirket tilstand, derfor indfører AMU Nordjylland nu en strammere rusmiddelpolitik.

AMU Nordjylland har igennem længere tid oplevet en stigning af antallet af elever, der er trætte, uoplagte og tydeligt påvirkede af narko.

Derfor vil skolen nu indføre en strammere rusmiddelpolitik, der blandt andet betyder, at de vil tage en frivillig test på de elever, de mener kan være påvirkede.

- Ideen med at revidere vores rusmiddelpolitik er at sende et klart signal til eleverne om, at vi ikke tolererer rusmidler på skolen, siger Carsten Bruun Jensen, der er områdeleder på Erhvervsuddannelserne på AMU Nordjylland.

Nordjyllands Politi mener en af grundene til de mange narkopåvirkede unge er, at stofferne er meget tilgængelige i dag.

Politiet tager mellem 10 og 20 unge i besiddelse af stoffer om måneden og i øjeblikket har 165 unge et forbud mod at komme på restautionerne i Jomfru Ane Gade, hovedsageligt på grund af problemer med stoffer.

TV2/Nord talte i dag med flere unge på AMU Nordjylland og de fortalte da også at stofferne er meget nemme at skaffe i dag.

- Man bliver tit spurgt om man vil have noget og ellers skal man nok kende nogen, der kan skaffe noget, forklarer Robin Andersen der er elev på lager og logistik på AMU Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland