Unge talenter boksede om ære og opmærksomhed til Viking Box Cup

Mere end 130 unge talenter fra hele Nordeuropa var i weekenden samlet til Viking Box Cup i Nørresundby for at dyste om medaljer og international opmærksomhed.

Der blev uddelt øretæver og blodtude, da Lindholm Bokseklub lørdag og søndag var vært for Danmarks største amatørboksningsevent, Viking Box Cup. 

Stævnet blev afholdt i Nørresundby Idrætscenter, hvor mere end 130 unge boksere fra hele Nordeuropa deltog for at kæmpe om ære og den internationale opmærksomed, der er på stævnet.

- Vi har haft stor succes med at arrangere Viking Box Cup de seneste 24 år. Trænere, boksere og frivillige synes, det er et rigtig fedt arrangement. Også fordi vi har gode faciliteter i Nørresundby Idrætscenter med svømmehal og overnatning, siger René Steenfeldt Sørensen, formand i Lindholm Bokseklub.

Han forklarer, at Nørresundby har en god central placering i Nordeuropa og tiltrækker boksere og promotere fra hele Skandinavien, Tyskland og England. Stævnet giver derfor de unge talenter en god mulighed for at vise sig frem over for omverdenen. 

- De møder en masse andre nationaliteter, og de får lov også at kæmpe mod nogle, de ikke kan bokse med til dagligt. Det udvikler dem en hel del, siger René Steenfeldt Sørensen.

Han synes, at der efterhånden er udviklet et stærkt miljø inden for boksning i det nordjyske. 

- Der er kommet et stærkere partnerskab klubberne imellem, og det udvikler os allesammen. Her til Viking Box Cup har de nordjyske klubber også været stærkt repræsenteret, både fra AK Jyden i Aalborg, Lindholm Bokseklub og fra Pandrup, siger René Steenfeldt Sørensen. 

Søndag blev der afholdt finaler, og ud af de 26 boksere, der var nået til finalerne, var fire af dem nordjyder. To af dem var Malik Jabr fra AK Jyden og Sebastian Larsen fra Lindholm Bokseklub, der bragede sammen i finalen i kategorien weltervægt. 

Du kan se, hvordan den kamp endte, i indslaget øverst i artiklen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland