Unge til søs med Søværnet

To syvendeklasser fra Hals Skole fik i dag en ordentlig en på opleveren, da de fik lov at sejle med Søværnets skib "Absalon" fra Hals til Aalborg.

På havnen i Hals var der travlhed fredag morgen. I et kontrolleret virvar af redningsveste og hjelme blev en flok elever fra Hals Skoles 7. klasser gjort klar til dagens store oplevelse.

- Vi skal ud og sejle med det der flådefartøj, siger 12-årige Daniel Hansen og peger ud mod Limfjorden.

Ude midt i fjorden ligger det, som han og kammeraterne har set frem til at skulle besøge i flere dage. Det 140 meter lange støtteskib fra Søværnet, "Absalon".

- Det bliver sikkert skideskægt, lyder spådommen fra Daniel Hansen.

Få minutter senere er han om bord på "Absalon." Turen ud til skibet er foregået med gummibåd. Mens skibet sætter i gang med kurs mod Aalborg, bliver Daniel Hansen og resten af eleverne vist rundt på skibet. Men udover den åbenlyst spændende oplevelse, er det også håbet, at de unge måske vil få vakt en interesse for Søværnet.

- Det er en del af vores rekrutteringskampagne. Syvendeklasseelever står jo overfor at skulle vælge praktiksted til næste år. Så kan de jo komme i praktik i forsvaret - og senere måske få job i forsvaret, forklarer Bårdur Sandø, logistikofficer om bord på "Absalon."

Efter dagens rundvisning er Daniel Hansen da heller ikke afvisende overfor drømmen om en fremtid på "Absalon."

- Det har været rimelig fedt! Det er ikke sidste gang, jeg har været om bord på det, lyder vurderingen kort inden skibet lægger til kaj i Aalborg.

Støtteskibet "Absalon" bliver liggende i Aalborg weekenden over på officielt besøg, da Aalborg er skibets venskabsby. Undervejs er der "Åbent Skib" om bord, hvor alle interesserede kan tage fartøjet i nærmere øjesyn.


Seneste nyt

fra Nordjylland