Ungebyråd på vej i Frederikshavn

Unge under 18 år kan stille op til det nye 31 mand store ungebyråd, og valget skal finde sted til oktober.

Frederikshavn Kommune vil invitere kommunens unge på banen. Byrådet er interesseret i at høre deres synspunkter og gode ideer. Det er vigtigt for kommunen politikere at engagere de unge i kommunens udvikling.

- Frederikshavn Byråd vil gerne have et ungebyråd, som både kan fungere som rådgiver og en ny og nytænkende sparringspartner. For os er det vigtig, at de unge får reel indflydelse, og at de også forholder sig til de vilkår og rammer, vores kommune er underlagt, hedder det fra arbejdsgruppen, som består af borgmester Birgit S. Hansen, udvalgsformand Anders Brandt Sørensen, udvalgsformand Anders Broholm, udvalgsformand Christina Lykke Eriksen samt byrådsmedlemmerne Kristina Frandsen og Flemming Rasmussen.

Arbejdsgruppen har gennem den seneste tid skitseret, hvordan et ungebyråd kan se ud i Frederikshavn Kommune

Valgperioden er 1 år, og tanken er, at ungebyrådet opdeles i grupper, der hver har kontakt til et medlem af Frederikshavn Byråd.

Ungebyrådets medlemmer skal have baggrund i de forskellige uddannelsesinstitutioner lige fra folkeskolen, private skoler, Heldagsskolen, 10. klassecentreret og ungdomsuddannelserne (gymnasiet, handelsskolen og EUC Nord).

I både Aalborg og Århus har man gode erfaringer med et ungebyråd, og derfor vil Frederikshavn Kommune i den kommende tid indsamle viden omkring det.

Flere nyheder fra TV2 Nord