Ungt par føler sig snydt: Drømmehuset blev 23 kvadratmeter mindre

Drømmen om det perfekte hus er tæt på at blive til mareridt for et ungt par fra Aalborg.

Drømmen om det perfekte hus er tæt på at blive til mareridt for et ungt par fra Aalborg. For det viser sig, at det hus, de købte for to år siden, med et pludselig er blevet 23 kvadratmeter mindre - end det der står i papirerne.

Parret føler sig snydt og står nu med et økonomisk smæk, for huset har reelt mistet værdi.

Ifølge salgspapirerne fra ejendomsmægleren er huset på Østervænget i Skalborg 113 kvadratmeter, og hvis man spørger hos Aalborg Kommune eller søger på nettet i BBR-registret, så er huset også 113 kvadratmeter.

Problemet er, at huset reelt kun er 90 kvadratmeter.

Det finder ægteparret Maria og Michael Nielsen ud af, da de går i gang med at måle til en planlagt udbygning af huset.

- Vi er kede af det, og vi føler os snydt. Vi har købt huset i den tro, at det er 23 kvadratmeter større, end det i virkeligheden er. Og vi har ligesom også betalt en pris svarende til 113 kvadratmeter, siger Maria Nielsen med henvisning til, at købsprisen på den måde burde have ligget et stykke under den pris, de betalte.

Hos Aalborg Kommune forklarer fuldmægtig Kim Søgaard, at huset på Østervænget tilbage i 1962 er registreret med 90 kvadratmeter, men da man i 1977 begyndte BBR-registreringen er huset nu 113 kvadratmeter.

- Dengang sendte vi breve ud til at alle boligejere med besked på, at de skulle måle op og sende ind til BBR-registreret, og det tjekkede vi ikke. Det skal vi heller ikke, for det er ejerens egen pligt at indsende de rigtige oplysninger, fortæller Kim Søgaard.

Han har således ingen forklaring på, hvorfor huset på Østervænget på papiret nu pludselig fremstår som 23 kvadratmeter større end det i virkeligheden er.

De seneste to år har ægteparret Nielsen knoklet med renovering af det ældre hus i Skalborg, og for at gøre det til drømmehuset for den lille familie bestående af far og mor og lille Alberte på fire måneder, ville de lave en tilbygning ud fra stuen, ligesom planerne er at vælte vægge og lave nyt køkken-alrum. Men nu står alle planer stille

- Vi havde en masse drømme med huset og om, at det skulle være den perfekte ramme for os, men nu ved vi snart ikke, for med et er vores friværdi væk, fortæller Maria Nielsen.

Parret mener selv, at de har mistet knap 200.000 kroner på grund af de manglede 23 kvadratmeter - for trods omfattende renovering af huset i løbet af de sidste to år, så er huset ikke steget i værdi siden, netop på grund af at huset på papiret er "skrumpet".

- Der er nok ikke meget andet at gøre nu, end at sige, at det var det, for vi har ikke råd til at føre en retssag, men jeg synes, det er dybt uretfærdigt, at det er os, der skal bøde for, at nogen engang har lavet en fejl, siger Maria Nielsen.

Ægteparret Nielsen har haft kontakt med den tidligere ejer af huset, og han vidste ikke, at han har solgt fiktive kvadratmeter.


Seneste nyt

fra Nordjylland