Unikke billeder: Lille Vildmoses nuttede elgkalv nyder morgenen

Foto: Frans Ritter

Foto: Frans Ritter

1 af 2

Fotograf Frans Ritter var fredag morgen heldig at fange Lille Vildmoses største attraktion på kamera.

Det er ikke mange måner siden, at den lille elgkalv kom til verden i Lille Vildmose. Men det ser allerede ud til, at den nyder tilværelsen derude i fulde drag.

Sådan ser det i hvert fald ud på de billeder, fotograf Frans Ritter fra Lille Vildmosecentret var så heldig at få i kassen af elgkalven og dens mor tidligt fredag morgen. Han tog turen ud i mosen, fordi en gæst allerede torsdag havde været så heldig at fange elgkalven og dens mor på kamera. 

Læs også Elgene i Lille Vildmose trives: En elgkalv er født

Elgkalven kom til verden i slutningen af maj - det er den første, der er født i vildmosen, siden elgene ankom i november 2015 og blev sat ud i området i juni sidste år. Og det var noget, der fik driftsleder Jacob Skriver fra Aage V. Jensen Naturfond til at juble.

- Det er meget glædeligt, at elgene allerede formerer sig. Det er et klart tegn på, at de trives og finder den føde, sagde Jacob Skriver om elgfødslen, som kom bare et år, efter elgene var blevet sat ud. 

  Foto: Frans Ritter

Læs også Fanget på video: To elge krydser vejen i Lille Vildmose

Lige nu holder elgkalven sig tæt til sin mor - de næste måneder har den meget brug for hende, fordi den stadig dier. Men når elgkoen forhåbentlig føder en ny kalv til næste år, er det slut med moderkærligheden. Så jager elgkoen nemlig den første kalv væk, så den kan lære at klare sig selv.

Går det kalven godt ude i Lille Vildmose, kan den blive op til 20 år gammel. Og hvis den er heldig, kan der meget vel være en legekammerat på vej. Medarbejdere i Lille Vildmosecentret har nemlig på fornemmelsen, at en anden af elgkøerne også kan være på vej med en kalv. 

  Foto: Frans Ritter

Flere nyheder fra TV2 Nord