Unikt samarbejde sikrer job

Vesthimmerlands Kommune indgår samarbejde med foreningen LEV om at skaffe praktikpladser og skånejob til udviklingshæmmede.

Et nyt samarbejde mellem landsforeningen for udviklingshæmmede LEV og Vesthimmerlands Kommune, der er det første af sin slags i landet skal være med til at få udviklingshæmmede ind på arbejdsmarkedet.

Projektet hedder KLAP og begge parter ser frem til samarbejdet.

- Det er for det første helt unikt, at vi får en kommune ind og laver en aftale her. Vesthimmerlands Kommune har været imødekommende hele vejen igennem. Det her er en helt unik mulighed for de udviklingshæmmede i Vesthimmerland for at få job, siger Peter Søndergaard, der er KLAP-konsulent i Region Nordjylland.

- Hver eneste gang vi får skabt et job til en handicappet, så er det en fornøjelse for kommunen og ikke mindst for den enkelte, der får jobbet, tilføjer borgmester i Vesthimmerlands Kommune Knud Kristensen (kons.).

Tove Petersen er en af de udviklingshæmmede, der får glæde af projektet.

- Det er bare dejligt. Jeg har jo aldrig haft den mulighed før, da jeg aldrig har været på arbejdsmarkedet. Så det er simpelthen super, siger hun.

Og at det er et tiltag, der er brug for, understøttes af en undersøgelse lavet af LEV.

- Udviklingshæmmede har to ønsker over alt andet. Det ene er at få en kæreste, det andet er at få et rigtigt job. Og det sidste kan vi hjælpe dem med i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune, siger Peter Søndergaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland