Godt nyt til krigsveteraner: Unikt værested på vej

Veteraner står selv for at opføre nyt og unikt værested i Jammerbugt Kommune.

Gl. Brugsvej 11 i Kaas.

Det er stedet, hvor veteraner fra både Forsvaret, Politiet og sundhedsvæsenet i fremtiden vil kunne mådes, hvis det hele flasker sig for et nyt projekt.

quote Det er et helt unikt projekt, der er ikke set noget lignende i Danmark.

Henrik Venneberg, formand, Foreningen Veteran Oasen. 

Det er Foreningen Veteran Oasen, Jammerbugt Kommune og Ejendomsselskabet S.D. Kjærsgaard ApS, der er arkitekterne bag projektet.  

Efter planen går man i gang med nedrivning på den udvalgte grund omkring d. 1. marts, og selve arbejdet med at bygge værestedet vil forhåbentlig kunne starte omkring d. 1. april.

- Det er et helt unikt projekt, der er ikke set noget lignende i Danmark. Vi vil gerne favne alle veteraner, ikke kun de allermest sårbare. Målet er at skabe et stærkt netværk omkring netop de mest sårbare, fortæller formand i Foreningen Veteran Oasen, Henrik Fenneberg, til TV2 Nord.

På billedet her kan man blandt andet se det areal, hvor det bliver muligt for veteranerne at dyrke forskellige afgrøder. 
På billedet her kan man blandt andet se det areal, hvor det bliver muligt for veteranerne at dyrke forskellige afgrøder. 
Foto: BK NORD A/S

Man håber at være færdig med værestedet til efteråret, men arbejdet afhænger af, hvor mange veteraner der trækker i arbejdstøjet, for de skal nemlig selv bygge det nye samlingssted.

- De fleste af dem plejer at have en god praktisk sans, og generelt så er det jo folk, der har hænderne skruet ordentligt på, fortæller Henrik Fenneberg. 

I Jammerbugt Kommune alene er der omkring 400 krigsveteraner.

Det nye væresteder er dog ikke forbeholdt nogen særlig gruppe, det er åbent for veteraner fra hele Nordjylland.

Værestedet vil have et værksted og der bliver også mulighed for at dyrke jorden.

Finansieringen af det nye værested står S. D. Kjærsgaard Holding A/S for. 


Seneste nyt

fra Nordjylland