Universitetet klar med stor byggeplan

Sundhedsvidenskaben skal udvide AAU's arealer Med en stor byggeplan gør Aalborg Universitet klar til at skabe et sammenhængende område, der skal huse studerende, laboratorier og virksomheder inden for de sundhedsvidenskabelige felter.

Planen vil give både faglig og geografisk sammenhæng mellem AAU og Sundheds CVU Nordjylland.

Aalborg Universitet (AAU) udvider i disse år inden for den såkaldte life science, som blandt andet rummer sundhedsvidenskabelige områder som medicin, idræt og sundhedsteknologi, og både tilstrømningen af studerende og udvidede forskningsambitioner giver behov for mere plads.

- Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på AAU udvikler sig i meget højt tempo, og det er ikke urealistisk, at life science-områderne om blot 5-6 år vil have ca. 1000 studerende. Og med et stort antal forskere oveni er planerne om at udbygge de fysiske rammer derfor helt nødvendige, siger dekan Frede Blaabjerg.

Et samarbejde med Sundheds CVU Nordjylland, der vil blive en del af life science-området, er også en fordel for alle parter.

- Ved at skabe en geografisk sammenhængende enhed vil vi få en række fordele med hensyn til lokaler, laboratorier, videndeling og kritisk masse i forskningsenhederne. Vi har også en regional forpligtelse til at skabe gode forhold og efteruddannelsesmulighed for eksempelvis sygeplejersker, der gerne vil videre inden for forskning eller farmaceutisk industri, og det kan vi gøre ved at være tættere på hinanden, både geografisk og fagligt, forklarer Frede Blaabjerg.


Seneste nyt

fra Nordjylland