Universitetshospital lancerer foredrag - mød eksperterne selvom du er rask

Med foredragsrækken ”Mød eksperterne” inviterer Aalborg Universitetshospital borgerne indenfor for at høre om, hvordan der på hospitalet arbejdes med forskning i sundhed og sygdomme.

Nu kan du møde Aalborg Universitetshospitals eksperter, selvom du er ganske rask. Universitetshospitalet lancerer nemlig en ny foredragsrække med titlet "Mød eksperterne". 

Med foredragene vil Aalborg Universitetshospital styrke formidlingen til borgere, som interesserer sig for sundhed og sundhedsvidenskab.

- Foredragene er et forsøg på at give folk, der interesserer sig for forskning og sundhedsvidenskab, et billede af, hvad der rører sig i forskningsmiljøerne på Aalborg UH, og hvor vi er på vej hen, fortæller forskningschef Søren Pihlkjær Hjortshøj.

Hvert foredrag sætter fokus på et emne, som enten har stor offentlig interesse eller bare er fascinerende at få et indblik i – uanset om man selv er berørt af sygdommen eller ej.

Første foredrag afholdes onsdag den 13. november kl. 19.00, Auditoriet, Aalborg Universitetshospital, Syd. Det skal handle om føleforstyrelser hos patienter i medicinsk kræftbehandling. 

Derudover kan man også høre foredrag om blandt andet medicinsk canabis eller genopbygning af kæbeknogler ved landets mest forskningsaktive kæbekirugiske afdeling, som ligger i Aalborg. 

- Med foredragene bestræber vi os på at præsentere forskningen, så den er let forståelig og vedkommende. Samtidig er foredragene en lejlighed til, at vi kan give borgerne et indblik i den relevante og ofte meget fascinerende forskningsverden, som også er en del af hverdagen på et universitetshospital, fortæller Søren Pihlkjær Hjortshøj.

Foredragene er åbne for alle og er især målrettet borgere og patienter.


Seneste nyt

fra Nordjylland