University College Nordjylland har fundet sin rektor

Den nordjyske professionshøjskole University College Nordjylland har fundet den mand, som skal stå i spidsen for fusionen mellem Sundheds CVU Nordjylland og CVU Nordjylland. Det bliver den 53-årige Niels Horsted, der skal lede den nye uddannelsesinstituti

Niels Horsted er uddannet cand.mag. i dansk og historie fra Aarhus Universitet og har både erfaring med ledelse af uddannelsesinstitutioner og med fusionsprocesser. Han har tidligere været direktør for Århus Tekniske Skole, rektor for Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning og seniorkonsulent ved konsulenthuset Udviklingskonsulenterne, der er specialiserede i organisations- og lederudvikling. Niels Horsted kommer fra en stilling som direktør i Selvstændighedsfonden - Young Enterprise, som er en erhvervsdrivende fond, der arbejder for at fremme innovation og iværksætteri i uddannelsessystemet.

Niels Horsted bliver øverste leder for de 550 ansatte på University College Nordjylland, der fra årsskiftet bliver én af otte professionshøjskoler i Danmark. Professionshøjskolen får 6.000 studerende på sine otte professionsbacheloruddannelser i Aalborg og Hjørring. De otte uddannelser er sygeplejerske, jordemoder, fysioterapeut, ergoterapeut, radiograf, folkeskolelærer, pædagog og natur- og kulturformidling. Dertil kommer et tilsvarende antal studerende og kursister på efter- og videreuddannelse inden for det sundhedsfaglige og pædagogiske område.

Den nordjyske professionshøjskole er resultatet af en omfattende reform, der samler alle landets professionsbacheloruddannelser med deres efter- og videreuddannelser i otte professionshøjskoler. Det overordnede formål med professionshøjskolerne er bl.a. at styrke uddannelsesmiljøernes faglighed og kvalitet og at udnytte synergien ved flerfagligheden til at skabe nye uddannelser.


Seneste nyt

fra Nordjylland