University College Nordjylland har fundet sin rektor

Den nordjyske professionshøjskole University College Nordjylland har fundet den mand, som skal stå i spidsen for fusionen mellem Sundheds CVU Nordjylland og CVU Nordjylland. Det bliver den 53-årige Niels Horsted, der skal lede den nye uddannelsesinstituti

Niels Horsted er uddannet cand.mag. i dansk og historie fra Aarhus Universitet og har både erfaring med ledelse af uddannelsesinstitutioner og med fusionsprocesser. Han har tidligere været direktør for Århus Tekniske Skole, rektor for Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning og seniorkonsulent ved konsulenthuset Udviklingskonsulenterne, der er specialiserede i organisations- og lederudvikling. Niels Horsted kommer fra en stilling som direktør i Selvstændighedsfonden - Young Enterprise, som er en erhvervsdrivende fond, der arbejder for at fremme innovation og iværksætteri i uddannelsessystemet.

Niels Horsted bliver øverste leder for de 550 ansatte på University College Nordjylland, der fra årsskiftet bliver én af otte professionshøjskoler i Danmark. Professionshøjskolen får 6.000 studerende på sine otte professionsbacheloruddannelser i Aalborg og Hjørring. De otte uddannelser er sygeplejerske, jordemoder, fysioterapeut, ergoterapeut, radiograf, folkeskolelærer, pædagog og natur- og kulturformidling. Dertil kommer et tilsvarende antal studerende og kursister på efter- og videreuddannelse inden for det sundhedsfaglige og pædagogiske område.

Den nordjyske professionshøjskole er resultatet af en omfattende reform, der samler alle landets professionsbacheloruddannelser med deres efter- og videreuddannelser i otte professionshøjskoler. Det overordnede formål med professionshøjskolerne er bl.a. at styrke uddannelsesmiljøernes faglighed og kvalitet og at udnytte synergien ved flerfagligheden til at skabe nye uddannelser.

Flere nyheder fra TV2 Nord