Uopmærksomme trafikanter er skyld i hver tredje dødsoffer i trafikken

Hver tredje trafikulykker, hvor en person er blevet dræbt, skyldes uopmærksomhed i trafikken. Det viser nye tal fra Vejdirektoratet.

Der er mange ting, som kan forstyrre, når vi kører bil. Både mobilen, radioen eller ungerne på bagsædet kan hurtigt løbe med opmærksomheden.

Hver tredje dødsulykke i trafikken, skyldes uopmærksomhed. Det viser nye tal fra Vejdirektoratets dødsulykkesstatistik.

Fra 2010 til 2014 døde 24 personer på grund af uopmærksomhed i trafikken i Nordjylland. Og det tal er stigende. Ifølge Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling, er tallet for 2010 til 2015 helt oppe omkring 30, og hvis ikke der sker noget, så bliver det ved med at vokse.

- Det er særligt, fordi folk er dårlige til at holde afstand, når de kører bil. Er man først uopmærksom, fordi man indstiller radioen, ringer op på mobilen eller rækker ud efter kaffekruset i holderen, kan den rigtige afstand til den forankørende være altafgørende for at undgå en ulykke, siger Marianne Foldberg Steffensen.  

I hele landet mistede næsten 400 personer livet i trafikken fra 2010 til 2015, fordi de selv eller andre var uopmærksomme.


Seneste nyt

fra Nordjylland