Uro i SF eskaleret

Længere tids interne stridigheder i SF' regionsrådsgruppe er nu endt i åben ballade. Formanden for SF's gruppe Bente Lauridsen er blevet afsat af sine partifæller. Det er en beslutning, som vækker både vrede og undren hos den nu tidligere formand.

Hun var spidskandidat for SF ved regionsrådsvalget i 2009. Med 3993 personlige stemmer sikrede hun sig  en plads som gruppeformand i regionsrådsgruppen - en plads som hun nu er blevet afsat fra.

- Jeg har været igennem hele følelsesregistret, fra desperassion, jeg har været deprimeret, jeg har været irriteret og vred, kampvillig - jeg tror jeg har været i gennem det hele, siger Bente Luridsen til TV2/Nord.
Beslutningen om at afskedige Bente Lauridsen som gruppeformand blev taget allerede på et gruppemøde i marts. De er fire medlemmer i regionsrådsgruppen - 3 af dem stemte her for at skifte Bente Lauridsen ud:

- Når man har valgt en gruppeformand, så er det normalt for hele perioden. Og jeg har hverken taget af kassen eller på anden måde været uloyal overfor partiets politik, og så er det uhørt, at man afsætter en formand, siger Bente Lauridsen.

SF's landsledelse opfordrede i marts gruppen til at vente med at effektuere formandsskiftet, til efter et kommende folketingsvalg - En opfording gruppen valgte at se bort fra.

- Vi kan jo ikke vide, hvornår folketingsvalget kommer, og vi er jo ligesom nødt til at handle, når gruppen ikke fungerer optimalt, siger den nyeformand, Dennis Stenbjerg Johansen til TV2/Nord.

Lektor ved institut for statskundskab, Johannes Andersen, vurderer, at krisen næppe kommer til at påvirke et kommende folketingsvalg, men at den unægtelig vil sætte sit aftryk på partiet.

- Sådan noget her giver nogle ret hårde sår på sjælen og på ens politiske hænder, det kan faktisk godt blive siddende i ret lang tid. Den vragede formand går også med nogle overvejelser, om hun nu skulle gå ind i et andet politisk parti, og alene det, at der er blevet åbnet for den dør, skaber usikkerhed omkring det kommende samarbejde, forklarer han til TV2/Nord.

Bente Lauridsen tror ikke, at man med formandsskiftet har fået lagt låg på de interne stridigheder.


Seneste nyt

fra Nordjylland