Usikkerhed om nedrivningspuljer

Diskussionen om nedrivningspuljerne fortsætter. Venstres Birgitte Josefsen kritiserer, at nedrivningspuljerne ikke er på regeringens finanslov.

Den nedrivningspulje, der har givet flere nordjyske kommuner mulighed for at forskønne byer ved at rive gamle og faldefærdige bygninger ned, kan nu være på vej i glemmebogen. Nedrivningspuljerne er nemlig ikke nævnt i det nye regeringsgrundlag og er derfor ikke en fast del af finanslovsforhandlingerne.

- Det er meget ærgerligt, at nedrivningspuljen ikke er på regeringens finanslov. Det vil vi bruge en del af vores krudt på i forhandlingerne, siger Birgitte Josefsen og fortsætter.

- Puljen er vigtig, fordi sådan to-tre gamle faldefærdige huse med nomadefamilier i et lokalsamfund kan trække hele området med, siger Birgitte Josefsen (V).

Ministeren for landdistrikterne har tidligere forklaret overfor TV2/Nord, at han anerkender problemet med de mange gamle bygninger rundt omkring i landet, som langsomt forfalder.

- Vi står overfor hårde finanslovsforhandlinger, og jeg kan ikke garantere, men jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at få en ny nedrivningspulje til gavn for de nordjyske kommuner på næste års finanslov, sagde Carsten Hansen til TV2/Nord i starten af oktober i år.

I 2009 modtog de nordjyske kommuner 37 millioner kroner af nedrivningspuljens 150 millioner kroner. I 2011 blev det til knap 23 millioner kroner ud af en pulje på 100 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland