Uskyldig nordjyde udnyttet i gigant-svindel: - En dag står der én med et gevær

Indehaver af mindre autoværksted i Ørum nær Hjallerup bliver groft udnyttet af it-svindlere. En falsk hjemmeside for hans firma sælger luksusbiler, men når køberne vil afhente deres nye bil i den lille nordjyske by, så er der slet ikke nogen bil at hente.

25 bilkunder fra det meste af Europa er i løbet af det seneste halvandet år kommet til Ørum for at hente den Porsche, Aston Martin, Mercedes eller Ferrari, de tror, de har købt på nettet. Ens for dem alle er, at de har indbetalt mange tusinde euro via den falske hjemmeside.

Problemet er bare, at Martin Bonderups dyreste bil er en gammel rusten Chevrolet til 5.000 kroner.

- Jeg har det rigtig skidt med at mit firma bliver misbrugt, men jeg har det også rigtig skidt med, at min egen identitet bliver misbrugt. Og ydermere det med at jeg har alle de her mennesker, der kommer rendende i tide og utide, som rager og snager i tingene. Så det har jeg det rigtig skidt med, siger Martin Bonderup til TV 2 NORD.

Autoforhandleren føler sig truet af de skuffede kunder, der har svært ved at forstå, at han er uden skyld i svindelnummeret.

- Vi føler os utrygge, fordi folk kommer rendende i tide og utide. Og nogle af de her mennesker er ikke til at spøge med. Der er nogle kedelige typer imellem fra blandt andet Litauen og Bosnien, som vi ikke rigtig kan slippe af med. De vil ind og se huset og se værkstedet, fordi de tror, den her bil er her. De tror, det er mig som person, der snyder dem og har frarøvet dem deres penge. Så man er bange, når man er alene. De føler sig selvfølgelig snydt, og det kan jeg godt forstå. En eller anden dag, så står der en med et gevær og så bliver jeg skudt, siger Martin Bonderup til TV2 NORD.

På Hjallerup Kro har de stiftet bekendtskab med de fortvivlede bilkøbere. Flere af dem har indlogeret sig på kroen, mens de afventer en afklaring på deres situation.

- Vi har haft folk fra Portugal, Frankrig og Holland blandt andet. Vi havde for eksempel en franskmand, der havde købt en bil i Ørum, men der var ingen bil, da han kom derud. Der var faktisk heller ikke nogen, der solgte biler derude. Han havde lige diskuteret med sin kone, at han ikke skulle hoppe på det her nummer, fordi det sikkert var fup og svindel. Han havde overført 380.000 danske kroner til den her famøse bil. Han havde brugt alle sine sparepenge på en bil, der ikke fandtes, fortæller Gitte Frederiksen, der er hoteldirektør på Hotel Hjallerup Kro, til TV2 NORD.

MERE OM SAGEN I NORDJYLLAND LIVE PÅ TV2 NORD KL. 19:30


Seneste nyt

fra Nordjylland