Utilfreds med regeringens spareplan

Regeringens spareplan betyder at maskinmesteruddannelsen i Frederikshavn mister en klasse pr. årgang. Hos Marine Consult forstår man ikke, at der skæres i en solstrålehistorie.

Claus Hamann fra ingeniørfirmaet CH Marine Consult i Frederikshavn, er stærkt utilfreds med regeringens spareplan. Den koster maskinmesteruddannelsen i Frederikshavn en hel klasse pr. årgang.

- Det er uforståeligt, at en borgerlig regering skærer ned på en succeshistorie og ødelægger et led i fødekæden. Der er stor rift efter disse højt uddannede maskinmestre, som kan bruges i mange sammenhænge. En del af dem får arbejde i eksportvirksomheder, og det er ensbetydede med valuta til landet, udtaler maskiningeniør Claus Haumann til Kanal Frederikshavn.

Firmaet er selv en lille solstrålehistorie. Han startede firmaet alene i 2006, og nu beskæftiger firmaet 11 medarbejdere, hvoraf de syv er maskinmestre.

- Den maritime industri er ikke så hårdt ramt af krisen, så det er helt galt at pille ved maskinmesteruddannelsen. Ikke mindst her i Nordjylland er det vigtigt, at vi undgår nedskæringer, da den maritime industri fylder mere end i andre dele af landet, fastslår Claus Haumann.

CH Marine Consult arbejder i 3D, med komplette design og tegninger af maskinrum, rørkonstruktioner til den maritime branche.

Flere nyheder fra TV2 Nord