Utilfreds med svar fra minister i lotterisag

Preben Bang Henriksen vil arbejde videre for strammere regler for afholdelse af lotteri.

Det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) er ikke tilfreds med det svar, han netop har modtaget fra skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) om ændrede retningslinjer for afholdelse af lotterier.

Preben Bang Henriksen stillede spørgsmålet på baggrund af sagen, hvor en 23-årig mand fra Aars følte sig snydt af håndboldklubben Aalborg DH. I et lotteri udloddet af klubben havde den 23-årige Mathias Norup vundet en bil, som dog aldrig var købt og betalt, og derfor måtte han nøjes med et få udbetalt otte procent af bilens værdi i forbindelse med rekonstruktion af Aalborg DH.

Den slags må ikke ske, mener Preben Bang Henriksen, som derfor bad skatteministeren svare på, om han vil bruge en hjemmel i loven om spil til at sikre, at spillegevinster rent faktisk bliver udbetalt.

I sit svar skriver Thor Möger Pedersen, at man i den gældende spillelov ikke kan få lotteritilladelse, hvis man er under konkursbehandling eller har gæld til det offentlige.

- Det kan jo ikke komme bag på nogen, og det er der ikke noget nyt i, siger Preben Bang Henriksen.

Endelig svarer ministeren, at spørgsmålet om, hvorvidt gevinstudbetalingen i almennyttige lotterier skal sikres yderligere, vil indgå i arbejde med at modernisere reglerne. Et arbejde, der er i gang i Spillemyndigheden.

Men det er ikke godt nok, mener Preben Bang Henriksen, som vil have ministeren til at handle med det samme.

- Jeg vil anmode ministeren om en forklaring på, hvorfor han endnu ikke har benyttet sin bemyndigelse efter Spillelovens §41 - masser af mennesker kan jo komme i samme situation i forbindelse med nye lotterier, og jeg vil foreslå direkte, at ministeren betinger tilladelser af, at de penge, der kommer ind ved lodsalg skal ind på en separat bankkonto, hvorfra der først kan hæves, når det er dokumenteret, at alle præmier er betalt, siger Preben Bang Henriksen.

Endvidere vil han gå nærmere ind i den konkrete sag om Aalborg DH's lotteri. Han vil se tilladelsen til lotteriet, og så vil han have en bekræftelse fra skatteministeren på at ADH på tidspunktet, hvor tilladelsen blev givet, ikke havde gæld til det offentlige.


Seneste nyt

fra Nordjylland