Utilfredse borgere demonstrerer til byrådsmøde

Omkring 75 utilfredse borgere i Brønderslev gik her til aften i demonstration, for at få politikerne i Brønderslev kommune til at gribe hårdere ind over for biogasanlægget GFE Krogenskær.

Borgerne i Brønderslev er dybt frustrerede over lugten fra det upopulære biogasanlæg GFE Krogenskær i Brønderslev. Derfor vil de utilfredse borgere have anlægget lukket.

Her til aften vil demonstrationen ende ved aftenens byrådsmøde i Brønderslev. Omkring 75 borgere er med. Ifølge borgerne, så lugter biogasanlægget så forfærdeligt, at de mange gange ikke kan bruge deres egne haver, men må gå indendørs for at slippe for lugten.

Borgernes massive klager fik Brønderslev Kommune til at melde biogasanlægget til politiet i august. I anmeldelsen bad kommunen om, at der blev rejst tiltale mod GFE Krogenskær, fordi anlægget havde overtrådt miljøgodkendelsen markant. I miljøgodkendelsen står der blandt andet, at anlægget ikke må give anledning til væsentlige lugtgener uden for virksomhedens område.

Brønderslev Kommune foreslår i anmeldelsen, at overtrædelsen af miljøgodkendelsen skal koste Krogenkær en bøde på minimum 10.000 kroner, fordi den grimme lugt fra anlægget har generet masser af borgere i området. Men det krav er ikke nok for borgerne i Brønderslev, som vil have anlægget lukket.


Seneste nyt

fra Nordjylland