Utilfredse hundeejere demonstrerede

Nordjyske hundeejere gik på gaden for at demonstrere mod den omstridte hundelov. De vil have ministeren til at ændre loven.

Omkring 150 nordjyder deltog søndag i en demonstration mod hundeloven i Kildeparken i Aalborg. Demonstranterne vil have afskaffet hundeloven. Siden loven trådte i kraft for tre år siden er 58 hunde blevet aflivet i Nordjylland.

Men over halvdelen af de forbudte hunderacer har aldrig været indblandet i en eneste episode om skambid. Alligevel vil fødevareminister, Karen Hækkerup, ikke fjerne de otte hunderacer fra listen.

Derfor var hundeejere fra hele Nordjylland på gaden i Aalborg. De kræver, at hundeloven bliver afskaffet eller lempet.

- Jeg synes hundeloven skal være ens for alle hunde. Man kan ikke lave forskelsbehandling. Det er det samme som at sige, at alle udlændinge ikke må være i Danmark eller de skal gå rundt med mundkurv, fordi man er bange for de bider alle mulige mennesker, siger hundeejer, Sophia Høst Hansen.

I stedet for at fjerne nogle af hunderacerne fra listen, vil fødevareministeren i stedet gøre det muligt, at hundeejerne kan kræve en sagkyndig vurdering af, hvorvidt en hund har bidt i ond tro eller ej.

- Problemet er bare med det lovforslag, ministeren kommer med, at det stadigvæk er politiet, der har det sidste ord. Og det synes jeg er lidt problematisk, siger Charlotte Kristoffersen, som har været med til at arrangere søndagens demonstration.


Seneste nyt

fra Nordjylland