Værsågod – her er den ultimative julegave

Julens bedste gave ligger ikke under juletræet. Julens mest delikate lækkeri er hverken andesteg eller risalamande. Det bedste ved julen er, at der er tid. Tid til at være sammen med dem, vi holder af.

Det gode ved julen er, at den kommer, uanset om vi er klar. Julen er ikke afhængig af, om vi når at få bagt vaniljekranse og om julekortene når frem. Julen kommer, uanset om vi formår at leve op til de ofte helt vilde forventninger, vi har til os selv i anledning af højtiden.

Javist, der er mennesker som ikke kan holde fri i julen. Samfundet skal holdes i gang. Men rigtig mange af os har mulighed for at trække stikket ud et par dage og bare være til.

Det er i sig selv en kunst. Der er nok af ting, der trækker i os, selv når der er fridage. Tilbuddene står i kø. Knapt er gavepapiret krøllet sammen og sat i udhuset, inden tilbudsaviserne igen stiller krav til os. Forbrug, forbrug, forbrug. Der er kransekage på tilbud. En premiere i biografen. Og så skal der byttes. Helst allerede på første åbningsdag efter hele tre dages uden ringende kasseapparater. Og udsalg. Åh gud. Der er jo også udsalget. Og slankekur. Og juletræer, der skal skaffes bort. Og – og – og.

Og så er vi tilbage ved den igen. Tiden. For jo, der er nok af den. Ikke for meget. Ikke for lidt. Men lige præcis den tid, der er. Spørgsmålet er: Hvad vil du bruge den til?

Rigtig glædelig jul!
 


Seneste nyt

fra Nordjylland