Væddeløbshest faldt død om efter sejr

Den nordjyske kusk Jeppe Juel oplevede sin hest falde død om efter en sejr på Skive Trav.

Jeppe Juel fra Løgstør kom først over målstregen på den fireårige hoppe Argali lørdag aften. På travbanen i Skive havde de dermed sikret sig sejren i det syvende løb den aften. Men kort efter sank hesten livløs sammen – og var højest sandsynlig død på stedet.

Banechef på Skive Trav Rasmus Sigvardsen oplevede det således:

- Løbet var lige færdigt, og folks opmærksomhed var på reprisen, hvor publikum var travlt optaget af at se, om hesten ville blive diskvalificeret, så det var meget begrænset, hvor mange der kiggede på hesten, da det skete fortæller Rasmus Sigvardsen til TV MIDTVEST.

Der blev aldrig nogen sejrsfest for Argali og Jeppe Juel. En meget fåmælt Jeppe Juel, sagde senere lørdag aften til Ekstra Bladet:

- Der var ingenting, der indikerede, at der var noget galt. Hesten var lidt urolig efter omstarten, men det var ikke mere end normalt. Der var ingenting galt, gentog den ulykkelige travkusk til avisen.

Uden at have fastslået dødsårsagen gættes der fra flere sider på, at et sprængt blodkar kan være årsag til den norsk-registrerede hests pludselige død.

- Det sker meget sjældent, men vi oplevede noget lignende for et par år siden, hvor en anden hest også døde på travbanen, fortæller banechef Rasmus Sigvardsen til TV MIDTVEST.

Efter løbet fik Argali også frataget sejren. Under det syvende løb havde Argali og Jeppe Juel presset en anden hest for hårdt. Argali nåede at løbe 20.750 kr. hjem til familien Juel, som ejede hesten.

Der var omkring 1.500 tilskuere tilstede lørdag aften på Skive Trav. 


Seneste nyt

fra Nordjylland