Væk med græsslåmaskinen: Aalborg Universitet indfører vild natur

Gartnerne på Aalborg Universitet er holdt op med at slå græsset. I stedet lade de planterne gro vild på arealerne til stor glæde for insekter og sommerfugle.

Naturen får lov til at brede sig på Aalborg Universitets områder. Før slog gartnerne græs hele tiden - nu passer arealerne stort sig selv efter konceptet ”Vild med Vilje”.

- Vi får noget pænt til øjet og mulighed for at skabe nogle studieforbedrende tiltag med de ressourcer, vi sparer på ikke at klippe græsset så tit, siger afdelingsleder Alex Røge Hermansen fra Aalborg Universitet.

Foreningen ”Vild med Vilje”, som er startet for at bringe mere naturlig og vildtlevende natur tilbage i bybilledet, er glade for universitetets beslutning. 

- Det betyder først og fremmest, at der kommer 55.000 kvadratmeter ekstra vild natur inde i Aalborg, men endnu vigtigere er det nok, at alle de ansatte og studerende til daglig vil opleve et mylder af spændende insekter og planter, siger Philips Hahn-Pedersen, formand for Vild med Vilje. 

Slut med støjklager

I dag slår universitetet kun græsset en gang om året mod tidligere flere gange om ugen. Det har givet ro på universitetets områder.

- Jeg tror, det betyder rigtig meget. Vi har tidligere fået klager fra både studerende og undervisere, som synes, at vi støjer lige lovligt meget med vores græsklipning. Nu hører vi ikke så meget, siger afdelingsleder Alex Røge Hermansen fra Aalborg Universitet. 

”Vild med Vilje” ser store perspektiver i at lade naturen få indpas. Ikke blot hos staten, regionerne og kommunerne, men også i private hjem.

- Vi kan alle sammen gøre en forskel for den vilde natur i vores haver. Alle private haveejere kan frit sætte et ”Vild med Vilje” skilt op og erklære deres haver som en del af naturen, siger Philips Hahn-Pedersen, formand for Vild med Vilje. 


Seneste nyt

fra Nordjylland