Væksthus skaber 293 nordjyske jobs

Hver krone investeret i væksthusene giver 5,07 kroner igen, viser en ny opgørelse. Foto: Torben Lykke Larsen

Siden 2013 har Væksthus Nordjylland været med til at skabe knap 300 nye, nordjyske arbejdspladser.

Der er gang i den ved Seritronic i Støvring, der laver betjeningstastaturer til alt lige fra malkemaskiner til narkoseapparater. De seneste år har de satset på det globale marked – noget, de har fået hjælp til af Væksthus Nordjylland.

- Væksthuset har været en stor inspirationskilde for os, og rådgivningen har betydet, at vi har fået mulighed for at lave tiltag, vi ellers ikke ville kunne, siger indehaver Hans Henrik Pedersen.

Væksthus Nordjylland tilbyder sparring og rådgivning til små og mellemstore virksomheder. Siden Seritronic blev tilknyttet væksthuset i 2013 har de fået 10 nye medarbejdere, mens omsætningen er steget med 39 procent.

Firmaet Resolut, der har base i Pandrup, tillægger også Væksthus Nordjylland en del af æren for deres fremgang i både medarbejdere og kunder.

- Hele organisationen er blevet toptunet, og vi er blevet meget dygtigere. Det kunne på ingen måde være sket, hvis ikke vi havde haft kontakt med Væksthus Nordjylland, siger indehaver Marlene Bjerregaard.

Hun vurderer, at sparringen har medført 4-5 nye jobs ved Resolut fordelt på assistenter og en servicechef.

Væksthus Nordjylland har skabt 293 nye jobs siden 2013, viser en ny opgørelse. For hver krone, der er investeret i væksthusene, får samfundet 5 kroner og 7 ører tilbage i form af øget omsætning i virksomhederne.

- Det er et flot tal, for det viser, at vi har fat i de virksomheder, der både kan og vil vækste. Det er jo det, vi er sat i verden til at understøtte, siger direktør ved Væksthus Nordjylland, Flemming Larsen.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord