Vækstinitiativer kommer også Nordjylland til gode

Lavere færgepriser, statsstøttet bredbånd og fradrag på forlystelsers elafgift.Sådan lyder tre af de vækstinitiativer, regeringen og de øvrige borgerlige partier har præsenteret tirsdag eftermiddag.

Et seks sider langt program med i alt 16 vækstinitiativer. Det er hvad regeringen sammen med de øvrige borgerlige partier har præsenteret tirsdag eftermiddag.

Det er de 150 millioner, der i årene 2016-2019, er afsta på finansloven, der nu får ben at gå på. Pengene skal gennem 16 initiavtiver sikrer at væksten i Danmark ikke kun sker i de store byer, men over hele landet.

De 16 initiativer vil samlet set dække Danmark bredt, men specielt tre af de 16 initiativer vil formentlig vække glæde i Nordjylland.

Det første er lavere færgepriser til de små danske øer - heriblandt Læsø.

Partierne afsætter 48 millioner i 2016 og 95 millioner årligt fra 2017 og frem til at sænke bilettaksterne på færger til de små øer i landet.

De billigere billetter skal gælde før og efter den turistmæssige højsæson, og bebudes at kunne udvide turistsæsonen, samtidig med at vilkårerne for at flytte til de danske øer, forbedres.

Regeringen og de borgerlige partier har også afsat i alt 200 millioner til at udbredde hurtige internetforbindelser i landet.

Selvom udbredelsen af bredbånd normalt er - og fortsat skal være - båret af markedskræfterne, er der steder i Danmark, markedet aldrig vil komme til at dække, med mindre, det bliver med statsstøtte.

Bredbåndspuljen vil kunne søges af kommuner og lokale sammenslutninger, på det vilkår at man i dag ikke har internethastighed højere end 5 mbit/s til rådighed.

Det sidste initiativ, der med nordjyske briller er ganske interessant, er at det fremover vil være muligt at få fradrag for elafgiften, hvis strømmen vel at mærke bliver brugt på forlystelser. Det er vilkår som virksomheder, der bruger strøm i forbindelse med procesrelaterede opgaver, kan, og med ligestillingen af for eksempel Fårup Sommerlands forlystelser som "proces-maskiner" kan turismen styrkes.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland