Vækstpiloter sætter skub i erhvervs-drømme: - Det er ren win-win

Mange nordjyske virksomheder har vækstdrømme, de ikke får realiseret på grund af økonomien - men en ny vækstpilot-ordning har sat skub i drømmene og forretningen.

Torsdag middag har ikke altid været det travleste tidspunkt i Fun Center Aalborg. Men i dag er der gæster på besøg til teambuilding.

For Fun Center, som traditionelt er kendt for at være et sted, man holder polterabend eller børnefødselsdag, har udvidet forretningsmodellen er begyndt at tænke nyt. Manden bag idéen er Mads Thomsen, der er idrætskandidat og tidligere har været studentermedhjælper i Fun Center.

- Jeg kunne se muligheder for virksomheder og for skoler, hvordan de kunne lære gennem leg, få bedre relationer og mere tillid, siger Mads Thomsen.

Stor succes med vækstpiloter

Han er blevet ansat i Fun Center med økonomisk støtte fra Væksthus Nordjyllands vækstpilotordning, som er et samarbejde mellem de nordjyske kommuner og jobcentre og uddannelsesinstitutioner. Konkret betyder ordningen, at virksomheder i fire måneder kan få op til halvdelen af lønudgifterne til en vækstpilot refunderet.

Og ordningen har vist sig at være en stor succes: I løbet af to år er der allerede 85 vækstpiloter, som er matchet med virksomheder, der drømmer om at udvikle sig. I dag er 90 procent af vækstpiloterne blevet fastansat i virksomhederne.

- Der er masser af projekter og idéer i de nordjyske virksomheder, men der er en stopklods, der hedder økonomi, så ved at hjælpe økonomisk, kan vi få sat gang i nogle af de her gode projekter, siger Lasse Ellebæk Thomsen, der er projektleder i Væksthus Nordjylland.

- Det er samfundsøkonomisk en rigtig god investering, fordi vi får sat projekter i gang, og vi får ansat nogle af de dygtige folk, der kommer ud fra universitetet og professionshøjskolen, tilføjer han.

- Det har været win-win

For Fun Center i Aalborg har det vist sig som en god forretning at ansætte vækstpilot Mads Thomsen.

Fun Center er godt ude over rampen med teambuilding, og snart kommer der skoletilbud på programmet. Og så har de fået så travlt, at de udover fastansættelsen af Mads Thomsen, også snart ansætter to nye elever. 

- Så på den måde har det været en succes, og det har været win-win for både mig og Fun Center, siger Mads Thomsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland